maanantai 31. heinäkuuta 2017

Heinäkuun kukkapläjäys


Kukat ovat kukkineet hienosti heinäkuussa ja niistä on tullut napsittua kuvia harva se päivä. Siihen se heinäkuun hienous sitten lopahtikin. Jos haluat säilyttää positiivisen vireen, kannattaa loppu teksti jättää lukematta ja katsella vain kukkakuvia. Minä aion nyt marista meidän kurjasta heinäkuusta.


Heinäkuu piti olla meidän yhteinen kesäloma, mutta se muuttuikin kaikille enemmän tai vähemmän sairaslomaksi. Ensin oli pojalla flunssaa, hänen piti peruuttaa suunnitelmiaan. Sitten minä sain  mahataudin. Neljäntenä päivänä kävin lääkärissä. Otettiin labrat mm. myyräkuumeen tutkimiseksi. Tulos oli negatiivinen, onneksi. Ajattelin, jos olisin saanut viruksen pölyisistä oksista, mitä leikkasin ja silppusin edellisellä viikolla. 


Viikko siitä, kun minä sairastuin, alkoi miehellä sama homma. Ensin hänellä oli flunssaa, keuhkoissa näkyi jotain hämärää. Siihen aloitettiin antibiootit, jotka myöhemmin keskeytettiin. Sitten hänelläkin alkoi mahatauti ja taas piti varoiksi aloittaa antibiootti. Lääkärin mukaan ei voinut tietää, onko tavallinen mahatauti vai jokin vakavampi pöpö. Tuossa vaiheessa mietittiin, onko se nyt pakollista joka vaivaan aloittaa antibioottia, mahataudissakin. Kyllä toista koetellaan. No onneksi nekin antibiootit sai lopettaa muutaman päivän päästä, kun olo alkoi helpottaa ja labrat valmistuivat.


Miehen keuhkoinfektion tutkimuksia jatkettiin monenlaisilla kokeilla, näytteillä, viipalekuvauksilla. Sairaalassa hypättiin pari viikkoa melkein joka päivä, joko tutkimuksissa, lääkärillä tai tiputuksessa. Ei voi moittia lääkäriä, hän vielä soitteli kotiin päivittäin, välillä kahdestikin. Aikansa, kun tutkittiin, tulivat lääkärit siihen tulokseen, että keuhkoissa on nyt sellainen pöpö, joka vaatii tehokkaat antibiootit. Siirryttiin tiputuksena annettaviin. Onneksi hänen ei tarvinnut jäädä sairaalaan sen takia, vaan kotisairaanhoito kävi tiputtelemassa lääkkeet 3 kertaa päivässä. Muutaman päivän päästä siirryttiin taas tablettimuotoisiin, nyt niitäkin on vähennetty.


Viikko taas siitä, kun mies sairastui, poika istui kotona mahaa pidellen. Siitä alkoi taas 4 päivän oksennus- ja ripulirumba. Poika oli niin heikossa kunnossa, että raukka pyörtyi matkalla vessaan ja löi päänsä pingispöydän reunaan. Kuumetta oli melkein 39. Tuputun 4 päivää vuorotellen ripulijuomia, vettä, mustikkakeittoa ja mehuja. Hyvin hän niitä joikin ja oksensi samantien. Meni siinä vähän päivät ja yöt sekaisin. En tiedä mikä on tuollainen mahatauti, joka tarttuu viikon viiveellä ja kestää neljä päivää. Yleensä ne menee ohi päivässä tai parissa.


  Ei ole meillä reissattu tänä keväänä ja kesänä. Sukulaispojan valmistujaisjuhliin ei päästy, kun mies oli juuri saanut keuhkoveritulpan. Ei voinut, eikä jaksanut matkustaa. Samaan ajankohtaan kuoli miehen kummisetä. Itseasiassa, kun ajoin miestä päivystykseen keuhkoveritulpan takia, soitettiin kummisedän nukkuneen pois. Veljen pyöreille synttäreille ei päästy, kun olin itse mahataudissa. Ei olla käyty uimassakaan kertaakaan, on niin kylmäkin. Voi valivali, mutta oli tämä kurjin heinäkuu hetkeen aikaan. Koko kesän joku meistä on ollut kipeenä. Jopa Siiri, se satutti takatassunsa viime viikolla. 


Terassin sohva on ollut kovassa käytössä, siinä on nukuttu ja löhöilty joka päivä. Ja välillä käyn napsaisemassa kuvia kukista. Kuvien ottaminen on minulle toiminut ja toimii hyvänä positiivisen energian tuojana. En ole pahemmin kertonut blogissa meidän vastoinkäymisistä, kun tuntuu, että niitä riittäisi joka postaukseen. Mutta nyt meni tämä kevät ja kesä niin överiksi sairastelujen kanssa, ettei mitään järkeä. Oli pakko valittaa.


Nyt ollaan päästy ukkokullan kanssa jo lenkille muutaman kerran. Ja minä olen vähän nyppinyt rikkaruohoja, istuttanut pari perennaa ja poiminut mansikoita. Mies on laittanut verkkoja marjojen suojaksi. Nyt onkin sitten kummallakin iskiaskipuja lonkissa ja jaloissa. Oltiin vissiin liian kauan paikoillaan. Oma lonkkani on vihoitellut muutaman vuoden  aina silloin tällöin. Nyt siellä tuntuu sellainen kipu, että se pysäyttää. Jaa-a mihinkähän tutkimukseen sitä seuraavaksi porhaltais, voisi olla magneetti. Tavallisessa röntgenissä ei näkynyt mitään. Sitä se teettää, yksi vaiva johtaa toiseen ja kolmanteen jne. Miehen selästä leikattiin tyrä jokin aika sitten, mutta vaivat yrittävät taas palata.


Että tällainen heinäkuu, oikea pyjamaloma. Huomasin eilenkin päivällä, että pitäisiköhän pukea, kun join "aamukahvia" yöpaita päällä klo 13.30 ja nypin siinä samalla omppupuusta vesiversoja. Samoihin aikoihin noin 12 tuntia takaperin taisin mennä nukkumaan. Kesä on tullut otettua ainakin jollakin tavoin rennosti, ei ole ollut aikatauluja.


 Ajattelin jo, että taitaa matot jäädä tältä kesältä pesemättä. Mutta eilen tuli joku ihme inspiraatio, ajattelin jos nyt pojan huoneen matot pesisin. Ne olivat jo valmiiksi pihalla. Se on toisaalta ihan kivaa hommaa, kunhan vain pääsee alkuun. Ja malttaa mielensä ettei liikaa innostu kerralla jynssäämään. Fibromyalgiani ilmoittaa äkkiä olemassa olostaan kivuilla, jos liikaa urakoin. Pesin yhden ison ja kolme pientä mattoa. Sormien nivelet vähän kipeytyivät. Nyt onkin sitten huiloopäivä.


Tämä oli nyt tällainen valivalipostaus, kaikki yhdellä kertaa. Yritän taas seuraavissa jatkaa positiivisemmilla aiheilla.


Äitienpäiväruusu kukkii. Tuli tässä juuri mieleen, että voisin istuttaa kaksi muutakin äitienpäiväruusua tämän kaveriksi. Olen talvettanut niitä varastossa, mutta tuohon kiven kainaloon ne sopisivat kaikki.


Jalopähkämöt kukkivat etupihalla.Etupihan allas alkaa käydä ahtaaksi, kun tuijat kasvavat. Valkoiset ja viininpunaiset liljat ovat siitä hävinneet, oranssit ovat tuolla takareunassa kasvamassa. Muistanko oikein, että liljojen sipulit pitäisi nostaa muutaman vuoden välein ylös ? Sitä en ole viitsinyt tehdä.


Jaloakileija 'Rotstern' innostui uudestaan kukkimaan, kun sain siitä enimmät ötökät häviämään. Kaikkiin akileijoihin ympäri tonttia iski jokin pistiäinen, joka söi lehtiä. Keittiön ikkunan edessä huojuu palmu. En tiedä mihin sen laitan, kun ei mahdu enää varastoon. Katto alkaa tulla vastaan. Olohuoneessakaan ei olisi tilaa. Ja sisällä talvettaminen ei ollut muillekaan kasveille hyväksi. Viime talvena toin sisälle muratin, joka on nyt puolikuollut. Viherliljan ja verililjan, molemmat kuolivat. Kiivin toin kevättalvella myös sisälle, se alkaa nyt vasta toipumaan ja kasvamaan.

  Pioni 'Karl Rosenfeld' kukkii parasta aikaa. Se on kyllä niin ihanan värinen, että niitä pitäisi ostaa lisää. Saisi väriä tuohon altaaseen.


Tästähän tuli oikein maratonpostaus. Heinäkuun viimeistä päivää viedään, sanon tälle heinäkuulle heihei ja tervemenoa ! Parempaa elokuuta itse kullekin 💜


20 kommenttia:

 1. Olipa ihan läkähdyttävän paljon sairautta yhden perheen kohdalle. Johan tässä omat murheet tuntuvat pieniltä kaiken tuon rinnalla. Ihme, miten ylipäätään jaksat olla noinkin optimistinen.
  Puutarhasi on kaunis ja hyvin hoidettu. Teillä on selvästi perusasiat puutarhassa kunnossa ja elämä kaaoksen keskellä hetkellisesti riittää pieni ylläpito.
  Minusta blogissa, oli se sitten puutarhablogi tai mikä muu tahansa, voi kertoa muustakin kuin puutarha-asioista. Vaikka puutarha ja kasvit tuottavat paljon iloa ja lohduttavat surussa, ei niitä muita elämän osa-alueita voi tyystin sivuun nakata. Tavalla tai toisella ne heijastuvat myös blogiin. Viimeistään siinä vaiheessa, kun koko blogia ei enää jaksa edes päivittää.
  Jospa nyt mahataudit olisivat riittävästi teitä kohdelleet ja jättäisivät teidät rauhaan. Toivon sinulle ja perheellesi helpompia päiviä alkavalle elokuulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Between :) Sepä siinä onkin, että minustakin tuntuu siltä ettei omat murheet nyt oikein ole mitään. Kun toisella on vakava sairaus. Olen ajatellut niin, että minun nyt vain pitää jaksaa kantaa kaikki, että arki pyörii jotenkin. Eipä tässä oikein muuta vaihtoehtoa ole ollut. Syöpä on ollut mukana meidän arjessa niin pitkään, 13 vuosi menossa.
   Yritän tässä juuri päästä siitä yli, että osaisin täällä blogissakin jotain kertoa vastoinkäymisistä. Se on opettelun paikka.

   Poista
 2. Onpa ihania kuvia, niin kaunista kukintaa. Ihana tuo pergola. Mutta teksti sitten kertoo ihan muuta. Todella paljon ikäviä tapahtumia mahtuu teidän kesäänne. Toivotaan, että kaikki sujuu paremmin elokuun alettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivon, että elokuun ensimmäinen viikko olisi sitä kesälomaa.

   Poista
 3. Yhdyn edellisiin kommentteihin. Blogi on omia ajatuksia ja jakamista, jos ilojen, surujen, harmitusten tai unelmien kertominen helpottaa tai antaa voimia, ei sitä kannata jättää tekemättä. Myötäeläminen ja vertaistuki auttavat aina, kuin myös ilon jakaminen ja kannustus! Ihana piha sinulla, upeasti kukkivat kukkasesi! Ihastuin tuohon akileijapuskaan ja Karl Rosenfeld on niin näyttävä! Tsemppiä teille ja parempaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirkku ! Halusinkin kokeilla kertoa täällä meidän muustakin elämästä kuin puutarhasta vaikka tuntuu siltä, että liikun heikoilla jäillä.

   Poista
 4. Hurja heinäkuu :/
  Toivotan paranemisia ja parempia aikoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tämä heinäkuu on tämmöinen, saatiinpa kuitenkin kaikin olla kotona.

   Poista
 5. O-ou! Koettelemusten heinäkuu. Toivottavasti elokuu on palio, palio parempi ja heinäkuu jää tummana raitana elämän räsymattohon. Kuvat on hianoja, hianosta puutarhasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei tulin vierailulle. Kyllä pionisi on ihana ja akileija. Toivottavasti alatte purjehtia myötätuulessa ja tervehtyä, kesää on vielä jäljellä.
   Hyvää alkavaa viikkoa. Käy kurkkaamassa minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

   Poista
  2. Hei Nila ! Kiva, kun löysit tänne. Kävinkin jo vastavierailulla.

   Poista
 6. Kylläpä se on koetellut teitä. Onneksi elokuussakin voi olla lämpimiäkin päiviä vaikka uintireissulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli kivan lämmin, tarkeni t-paitasilla poimia vadelmia ja viinimarjoja. Uimiset nyt jäi tältä kesältä.

   Poista
 7. Upealta näyttää puutarhasi! Kauniit kuvat! Toivottavasti elokuu olisi parempi. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiiu ! Vähän paremmin elokuu on mennyt, mutta on miesväki ehtinyt jo saada syysflunssan. Hohhoijaa...

   Poista
 8. Kaunista puutarhassasi on , ei näy mitään viitteitä että olisitte sairastelleet niin paljon. Meillä oli tuo kierre talvella. Minusta tuntui että kokotalvi meni siihen että joku perheestä oli sairaana. Toivotaan että nyt loppuvuosi onkin sitten terveyttä ja energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siivoan mieluimmin pihalla kuin sisällä, joten rikkaruohot on pysyny aika hyvin kurissa. Sisältä sitten löytyykin niitä viitteitä... Toivotaan parempaa talvea myös sinne.

   Poista
 9. Voi ei, kuulostaa kurjalle tuo teidän heinäkuu! Sairastamiset ovat kyllä typeriä :( Kukat sen sijaan näyttävät oikein hyville ;) Ihania kuvia <3 Tervetuloa vierailemaan myös Maatiaiskanasen Elämää-blogiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sairastamisessa on tällä hetkellä läähpuuh-vaihe, riittäisi jo :o Onneksi on tämä harrastus ja kukat kukkii :) Kävin jo blogissasi, ihanan värikkäitä istutuksia sinulla ja muutenkin mielenkiintoinen blogi. Nappasin muuten heti yhden idean mukaani. Minulla on ylimääräisiä kuunliljoja kompostin vieressä, ei ole tullut mieleen laittaa niitä ruukkuistutuksiin. Kiitti vinkistä !

   Poista