lauantai 22. heinäkuuta 2017

Terassin salaattibaari avoinna


Salaattibaari on nyt avoinna, toivottavasti syksyyn asti. 27.5. kylvetyt siemenet lähtivät hyvin kasvuun, monet salaatit on mussuteltu. Tein vain sen virheen, että istutin samoihin laatikoihin  syötäviä kukkia. Ne olivatkin niin suuria, että herneet jäivät varjoon. Siirsin isokokoiset kurkkuyrtit muualle kasvamaan, nyt herneetkin saavat valoa. Timjami ja persiljakin siellä jossain välissä luuraa.


Vasemmassa laatikossa salaateille taisi tulla heinäkuun alussa ahtaanpaikan kammo, ne lysähtivät. Kylvin uudet siemenet harvempaan. Ja olihan siinä muutamia kuumia iltapäiviä. Tuohon toiseen laatikkoon helottaa aurinko suoraan iltapäivästä iltaan asti. Taisi siinä kastelukin unohtua muutamaksi päiväksi. Oikean puolimmaisessa laatikossa on Itämainen salaattisekoitus. Siinä on eri makuisia lehtiä. Niistä saa pikantin lisän salaatteihin ja leivälle. Laatikoiden päissä kasvaa Uuden-Seelannin pinaattia. Kokeilin tehdä niistä muhennosta valkosipulien kukintojen, pinjansiemenien, suolan ja pippurin kera, toimii. 
* siemenet lähetti keväällä blogijutun tekoa varten Suomen Megamyyntiareenat.


Itämainen salaattisekoite sisältää mm. vihannessinappia eli komatsunaa, japaninkaalia eli mizunaa, rucolaa ja sinappia. Löysin nämä neljä lajiketta lehtien joukosta, mutta yhdelle lehdelle en löydä nimeä. Googlailin itämaisia salaatteja, salaattilajikkeita, kaaleja yms. mutta en löytänyt tuon näköistä. 


Sattuisiko sinulle olemaan tutun näköinen yllä oleva salaatinlehti ? 
Vanhetessaan lehtiruoti muuttuu vähän lilanpunaiseksi. Maku on mieto, aavistuksen kirpakka. 


Kesän ensimmäiset mansikat saa aina suun messingille :D 
Maisteltiin myös valkosipulia paahtoleivän päällä. 


Talvivalkosipulit kasvattavat kukintoja tällä hetkellä. Napsin ne paistinpannulle, kun viime vuotisia itusilmuja on jo kasvamassa. Ei riitä tila enempää kasvatella. Kukinnot ovat hyviä. kun niitä hetken paistaa. Loput kiehautan ja pakastan talven varalle wokkeja maustamaan.


punapäiväkakkaratKasvihuoneesta on tullut muutama kurkku. Ja samalla huomasin ensimmäiset homeiset pikkukurkut. Heinäkuussa vain reilu 10 astetta päivällä, ei tunnu kesältä. On ensimmäinen kerta, kun voisi laittaa lämmityksen päälle keskellä kesää ja vielä päivällä.

jaloakileija 'Rotstern'

tarha-alpit


Akileijat ilta-auringossa 💜
Toivotaan, että heinäkuun viimeisestä viikosta tulee kesäisen lämmin.11 kommenttia:

 1. Onpas mukava salaattibaari. Sieltä saa napattua mukavaa lisuketta moniin tarkoituksiin. Upeat akileijat. - Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terassilla salaatit pysyvät puhtaina, ei ryömi kotilotkaan niihin. Toisekseen ovat lähellä, tulee haettua salaatteja monta kertaa päivässä.

   Poista
 2. Ihanan runsas salaattibaari! Minulta taitaa jäädä salaatti tältä vuodelta kokonaan kylvämättä. Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahteen laatikkoon mahtuu paljon syötävää. Tosin laitoin vähän liiankin tiheään salaatinsiemeniä, taisivat tukehtua ahtauteen. Uuden satsin kylvin maltillisemmin.

   Poista
 3. Runsas tarionta sun salaattibaaris :) Oon kans huamannu terassikasvatuksen erut. Varsinki leivänpäällissalaatit, pitää mulla olla kärenulottuvilla, muute ne jää syämätä. Turhan vilipooset kelit on ollu ja taitaa luvatut heltehekki mennä muille maille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanlaanen minoon, en kans viittisi leivänpäälle hakia paria lehtä kasvimaalta asti :D Ei tainnu tulla uimakelejä tänä suvena.

   Poista
 4. Mahtava salaattikattaus, ja vielä niin hyvin poimittavissa!

  VastaaPoista
 5. Arvelisin että tuntematon salaatti on lehtikaali Russian Red. Se on pehmeälehtinen ja mieto, sopii hyvin käytettäväksi salaateissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä ! Katselin kuvia red russian lehtikaalista, se on kyllä samannäköinen. Pitää antaa muutaman lehden kasvaa isommiksi, niin näkee millaisiksi muuttuvat. Vähän red russianin lehdet näyttävät vielä enemmän sahalaitaisilta kuin nuo mun salaatit.

   Poista
 6. Ihanan vehreältä ja vihreältä näyttää tuo teidän salaattibaari:) Komeaa satoa tulossa ja varmasti hyvää..minusta mikään ei olekkaan niin hyvää kun oma kasvatetut kesäherkut♥ Kaunista kesänjatkoa sinne!

  VastaaPoista