tiistai 13. syyskuuta 2011

Sinikka siniluumut kypsyvätTämä Sinikka-luumupuu on 5 vuotias. Nyt on kolmas vuosi, kun tulee satoa todella runsaasti. Alkuvuosina oli kirvoja paljon, mutta nyt ei ole enää niitä riesana. Olen sumutellut kahtena edellisenä keväänä hedelmäpuut parafiiniöljyä sisältävällä kevätsumutteella.

Sinikan oksat kestää hyvin sadon painon. Sitä ei ole tarvinnut tukea, eikä raakileita poistaa. Kun Sinikan luumut on syöty, alkaa punaluumut kypsyä...

Punaluumut alkavat kypsyä.Olen tässä ollut muutaman päivän syksyn ensimmäisessä flunssassa. En ole voinut touhuta puutarhassakaan mitään, mutta nyt kävin katsomassa mitä punaluumuille kuuluu. Osa niistä oli jo kypsiä, joten pääsin poimimaan ensimmäisen kipollisen. Popsin niitä nyt samalla, kun kirjoittelen postausta. Eiköhän vitamiinit aja flunssankin tiehensä.

Nämä punaluumut eivät kyllä ole yhtä makeita, kuin siniluumut. Luumupuuta on täytynyt tukea joka vuosi, koska sen oksat ovat olleet niin ohkaisia ja taipuvaisia. Viime vuonna katkesi yksi iso oksa, kun en malttanut tehdä raakileharvennusta. Onneksi puu ei näyttäisi kärsineen siitä.