torstai 3. toukokuuta 2012

Stevian maistelua

Tilasin muutama viikko sitten 5 kpl stevia kasveja. 2 niistä oli mädäntynyt matkalla taimitarhalta minulle. Yritys lupasi kyllä hyvittää nämä kaksi alkua, jotka eivät selvinneet matkasta, toisen tilauksen yhteydessä (ja hyvittivätkin). Kolme pientä alkua ovat juurtuneet ja kasvattaneet jo uusia lehtiä. Kaksi tainta latvoin parisen viikkoa sitten, ne ovat alkaneet haaroittua alempaa. Yhden taimen jätin kasvamaan sellaisenaan, se onkin sitten pitkä ja kapea. Ajattelin tänään, että maistanpa ensimmäisen lehden siitä. Sehän maistui tosi makealta, voisi verrata sokeriin, vähän makeampikin vielä. Suuhun jäi hetkeksi joku pieni sivumaku, mutta ei mikään häiritsevän voimakas. Syömme tätä hujoppia latvasta, kuin kirahvit korkeita puita. Saa senkin kasvattamaan sivuhaaroja.

On stevia kyllä mielenkiintoinen kasvi. Innolla odotan, että pääsen kuivaamaan lehtiä ja makeuttamaan niillä esim. teetä. Pitää odottaa hetken, että kasvit kasvaa vähän isommiksi. Nyt pitää tyytyä syömään latvotut latvat ;)


1. stevia, puskee uusia versoja
2. stevia, haaroittuu myös


3. stevia on kasvanut sellaisenaan tähän asti
Laitan tähän vielä linkin sivulle, jossa kerrotaan tarkemmin stevia kasvin ominaisuuksista: www.stevia,fi


Vein kaksi stevian tainta myös kasvihuoneelle toukokuussa ja yhden istutin terassille yrttiryhmään.

6 kommenttia:

 1. Minullakin on yksi stevia. Laitoin kai liian pieneen purkkiin esikasvatukseen, on tainut purkin pohja tulla vastaan, kun kukkia alkaa puskemaan. Pitäisiköhän poistaa kukat, latvoa tai siirtää vielä suurempaan astiaan..

  VastaaPoista
 2. Vau, mä haluan oman stevian. Heti kun keittiöremppa on ohi :) Tää on tosi mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 3. Minä myös tilasin steviaa, niistäki 2 oli kuollut ja 2 sain kasvamaan. Pitää pärjätä noilla. Piparminttuakin mulle on tulossa, jos tekis vadelmasta, mintusta ja steviasta jonkulaisen sekoituksen. Sitruunamelissakin ois hyvää teeksi, mut mistähän sitä sais?

  VastaaPoista
 4. Hyvä,että Stevian kasvaa. Saan sitten itsekin aihetta kasvattaa sitä ensi vuonna,jos täältä tulee hyvää palautetta :)

  VastaaPoista
 5. Puutarhurilta sain ohjeen, että steviat kannattaa latvoa. Lehtiä eli satoa voi kerätä koko kesän ajan. Kesät voi kasvattaa ulkona avomaalla tai ruukussa, aurinkoisella paikalla. Talvetus sisällä valoisassa ja viileässä paikassa.

  Sitruunamelissaa näin Kukkatori myymälässä Vaasassa eilen, mutta taitaa olla vähän pitkä matka sinulle Puutarhuri.

  VastaaPoista
 6. Tuohan onkin kätevää, kun latvotut latvat eivät mene hukkaan vaan ne voi jo käyttää :). Äitinikin on tilannut steviaa, pääsen sunnuntaina maistelemaan.

  VastaaPoista