torstai 20. syyskuuta 2012

Ensimmäinen kukka gojimarjassa !Eikös olekin komee ? Kyllä se luontoäiti pitää omistaan huolta, mielen piristykseksi antoi minulle ensimmäisen kukan gojimarjaan. Jos tänä kesänä tuli ensimmäinen kukka, uskallan ensi kesältä odottaa jo ensimmäisiä punaisia vitamiinipommeja maisteltavaksi.Munakoiso Mini Pear on kukkinut koko loppukesän, mutta kukat tippuvat aina itsestään eikä siten ole tehnyt yhtäkään raakiletta. Kovasti nämä kasvoivat ja jossain vaiheessa nypin alimpia lehtiä pois, että kukat saisivat enemmän valoa. Mutta nyt lehdet ovat alkaneet homehtua kasvihuoneella, siellä on jo liian kostea ilma. Taimet eivät diganneet näin läheisistä väleistä naapureiden kanssa, nehän ´'pitäisi´' istuttaa ainakin puolen metrin päähän toisistaan, tila loppui kasvihuoneelta.

Vien tämän koko ruukun varastoon talvehtimaan ja katson lähteekö keväällä uuteen kasvuun. Sitten lupaan päästää munakoisot väljemmille vesille (ruukuille) kasvamaan. Munakoison ja gojimarjan kukat ovat aika paljon samannäköisiä.
 

Aion tänään kerätä viinirypäleet terttuineen talteen, koska lupailtiin yöhalloja tuleville öille. Hmmm... mitähän niistä tekisi. En ole opetellut viinintekoa, joten pitääpä miettiä jatkojalostusta. Vinkkejä  taas otettaisiin ilomielin vastaa :)Ananaskirsikka kasvaa vielä kasvimaalla, mutta niistäkään en ole yhtäkään marjaa päässyt maistamaan. Muutama oli tipahtanut raakana maahan. Tämä kasvaa ihan taivasalla kasvimaalla. Se lähti viime syksynä maahan laittamistani marjoista tai kasvihuoneelta pois tuomastani viime kesän juurakosta. Ihmeen hyvin ananaskirsikka on kestänyt sateet ja tuulet. En ole edes tukenut sitä mitenkään. Sillä on kyllä aika suojaisa paikka mansikkamaan ja gojimarjan sekä kasvihuoneen välissä.
Sinivatukka on taas tehnyt näin loppusyksystä muutaman kukan. Eipä niistä enää marjoja kerkeä kasvaa.
 


Poimin eilen viimeiset siniluumut puusta. Me vietämme nyt loppurutistuksena vatsojemme puhdistuskuuripäiviä. Pidän luumuja jääkaapissa, ne säilyvät siellä muutaman päivän. Ei muuta kuin Kiitos Sinikkaluumupuulle taas kerran hyvästä sadosta !


16 kommenttia:

 1. Sinulla kasvaa niin paljon kaikkea jännää ja erikoista. Jos jatkan vielä ensi kesänä puutarhailua, minunkin pitää yrittää jotain tuollaista jänskää, uutta ja haastavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusien kasvien kokeilu on niin mielenkiintoista, ettei mitään rajaa :D

   Poista
 2. Onpas tosiaan nätti kukka goji-marjassa. Oletko koskaan maistanut itse marjoja,meinaan,että ovatko kovin väkeviä??

  Siniluumut näyttävät niin herkullisilta. Jos olisi tilaa,niin mielelläni lúumupuun pihaan laittaisin,mutta isommalle puulle ei kyllä taida enää tilaa löytyä :c

  Saitkos myrskyssä kaatuneen päärynäpuun hedelmät käytettyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen maistanut kuivattuja gojimarjoja ja ne olivat makeita. Niitä pisteli ihan karkin tavoin suuhunsa. Tilasin pussin Kodinkukilta, mutta samoja myydään citarissakin.

   Kiitos sinun reseptisi, tein eilen päärynöistä kaurapaistosta. Lisäsin ohjeeseen vielä vähän hunajaa, että lähtis nuhan rippeet pois. Siitä on pitkä aika, kun viimeksi olen tehnyt kaurapaistosta, ainakin 10 vuotta. Hyvää oli !

   Poista
 3. Goji-marjan kukka on kaunis! En ole tuota koskaan ennen nähnytkään. Minulla on kuivattuja goji-marjoja, ne ovat aika mauttomia, ihan vähän makeita. Sillähän on vaikka minkälaisia terveysvaikutuksia, kohottaa mm yleiskuntoa ja pidentää ikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mehän jaksetaan sitten surffailla gojien voimalla täälä blogistaniassa kahdeksankymppisinäkin ;)

   Poista
 4. Sain maistaa kesällä kuivattua gojimarjaa. Antaja oli pannut keväällä kasvamaan ao. kasvin siemeniä, sisälle. Oli kyllä aika skeptinen tokko saa siitä marjoja koskaan! Nykytilannetta en olekaan kysellyt!

  Hih, terveisiä vaan Sinikkaluumupuulle toivoo kaima! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gojit pitäisi tehdä marjoja toisena vuonna istutuksesta. Siemenestä laitettaessa taitaa mennä kolmannelle vuodelle.

   Huikkaanpa terveiset, kun seuraavan kerran kuljen Sinikan ohi (naapurit voi katsoa vähän hitaasti, mutta mitäpäs tuosta :D)

   Poista
 5. Minun Goijini kukki kovasti heti näin ekana vuonna, ja sain pari nuppineulanpään kokoista marjaakin. Nyt voivat hiukan huonosti kasvihuoneessa jostakin syystä ja pitäisi kiireesti saada ne maahan, jotta ennättäisivät juurtumaan.
  Pepinotkin kukkivat hyvin, mutta joku söi kaikki kukat:( Toivottavasti talvettaminen onnistuu ja pääsisin kokeilemaan uudelleen ensi kesänä.
  Upea viinimarjasato!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin gojit pudottivat lehtensä varhain viime syksynä kasvihuoneessa. Kun istutin ne ulos myöhään syksyllä, olivat pelkäkkää ruskeaa kuivettunusen näköistä vartta. Pakkaset tuli melkein heti ja ajattelin, ettei varmaan lähde keväällä kasvamaan. Alkukeväällä ei tapahtunut mitään, mutta kesällä lähti silmut kasvamaan ja sitten lehdet ja varret. Ja nyt se on ainaki 3 metriä korkea.

   Poista
  2. Kiitos tuosta, se antoi minulle uskoa tulevaan=D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Thank you, very much ! Kirjoitinkin blogisi kommenttiin, että kuvaan keittiötäni sitten, kun tavarat ovat siellä kävelleet omille paikoilleen. Nyt ei ehdi siivota tai viitsi, voisihan tämänkin ajan siivota ;)

   Poista
 7. Sinullapa on paljon kaikkea hyvää ja kaunista.

  VastaaPoista
 8. Oi miten ihana tuo gojimarjan kukka. Jään lukijaksi ja toivon, että postaisit jatkossakin tuosta gojimarjasta ja sen menestymisestä ja mahdollisesta sadosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tulit lukijaksi.
   Aivan varmasti kerron ja kuvaan goji-marjan kasvusta. Tuo ensimmäinen kukka on pudonnut, eikä siinä ainakaan viimeksi katsoessa ollut marjan alkua. Muitakin kukannuppuja kyllä näkyi olevan tulossa. Taitaa vain pakkaset tulla enemmin.

   Poista