torstai 13. syyskuuta 2012

Kukkakaalikeittoa ja kasvihuoneesta unelmointia


Kukkakaalia en saanut omasta maasta, koska öttiäiset olivat nopeampia syömään, kuin minä. Kaalit pitäisi varmaan peittää jollain, ettei hyönteiset pääsisi niihin käsiksi. No ei siellä kasvulaatikossa ollut kuin muutama alku, jotka heitin pois jo kesällä. Olen ostanut usein kesän aikana kukka- ja parsakaalia. Niistä saa kätevästi keiton.


Ensiksi huuhtelen kukkakaalit ja laitan ne kiehumaan silputun sipulin kanssa, suolalla maustettuun pieneen vesimäärään.  Kun ne ovat kiehuneet hiljakseen muutaman minuutin, soseutan kaalit sauvasekoittimella. Soseeseen lisään (laktoositonta) ruokakermaa. Laktoosittomia ruokakermoja on monenlaisia, esim. kolmenjuuston, sinihomejuusto, mustapippuri. Niitä vaihtamalla saa ihan erimakuisia keittoja. Tai sitten voi käyttää maidotonta ruokakermaa, esim. kaura- tai soijakermaa, jos on maitoproteiiniallergia. Suolaa ja mustaapippuria maun mukaan ja riippuen siitäkin, mitä ruokakermaa käyttää. Yrttejä pinnalle, tässä keitossa on kiinansipulia, joka maistuu valkosipulille.


Keiton kanssa maistuu paahtoleipä.Tästä kuvasta aloin unelmoimaan uudesta isommasta kasvihuoneesta. Olen puhunutkin terassille haluamastani pleksikatosta, mutta se on vähän vaikea toteuttaa siihen. Ensinnäkin haluaisin, että kesäkatos olisi niin suojainen, että siihen voi jättää istuinpehmusteet sateen ajaksi. Jos terassille tekisi niin pitkän katon, tulisi sieltä lumet suoraan luumu- ja päärynäpuiden päälle, ei hyvä. Jos taas katon tekisi toisin päin, se olisi niin pieni, että tuuli heittäisi sateen katoksen alle. 

Mitäpä jos tekisi kuvan tapaisen erillisen rakennelman, jossa voisi olla vaikka ihan umpinainen yksi seinä (naapuriin päin oleva). Niin sinne saisi täyden oman rauhan, jossa voisi ottaa kesäiset kauneusunet valkoisella metallisängyllä. Eli saisin sinne unelmoimani sohvasängyn pehmoisine tyynyineen. Tilaa pitää mittailla, mahtuisiko tällainen nurmikolle. Paras olisi, jos vanha kasvihuone voisi olla paikallaan ja tämä tulisi lisätilaksi. Kiinteään rakennelmaan pitäisi varmaan hakea rakennuslupakin, vai olikohan siinä jokin neliömäärä, mikä vaikuttaa luvan tarpeeseen ?  Naapurinkuuleminen pitää varmaan olla, kun se tulisi lähelle rajaa. Onhan tässä pitkä talvi aikaa suunnitella. Toisaalta, jos pohjat saisi tehtyä jo syksyllä, olisi keväällä valmis paikka, mihin rakentaa. Yksi pieni sivuseikka vielä pitäisi hoitaa, kysäistä miehen mielipidettä...


11 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta haaveilulta. Miehen mielipide tosiaan voi olla se, mikä pitänee selvittää ensin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää hyvin suunnitella asia ensin, kun tiedän että ensimmäinen vastaus on, eii... siihen mahdu tms.

   Poista
 2. Ihan hyvältä kuulostaa.
  Sen kun vain miehen puheille se onkin varmaan unelmoimisesta seuraava askel.
  toivotaan että unelmasi toteutuu.

  VastaaPoista
 3. Itse rakastan kukkakaalia, mutta keittoa en ole siitä vielä ikinä tehnyt. Hyvältä tuo keittosi kuulostaa, joten täytyy pistää kokeiluun! :)

  VastaaPoista
 4. Kukkakaali on tosi hyvää, pidän siitä kovasti.Eiköhän joskus unelmat toteudu,kun
  oiken toivoo.

  VastaaPoista
 5. Keitto näyttää ja kuulostaa herkulliselta!

  Tuollaista valokatetta meillä oli joskus terassin katteena ja meni heti ekana talvena rikki, kun katolta tippui lunta ja jäämöykkyjä. Sitä pitää myös pestä, sillä muuten on likaisennäköinen, kun havunneulat yms. roina jää jumiin noihin kouruihin. Olenpa taas tylsä tyyppi..., kun kerron kaikkea ikävää. ;O( Kuvissa ne näyttää aina niin hienoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talon katolla pitäisi varmaan olla lumiesteet, että lumi tulee vain sulamalla pois. Pesua mietinkin, millä katolle voi mennä, kun se menee niin helpolla rikki. Kannattaa varmaan satsata valokatteen paksuuteen ja laatuun muutenkin. Olen ajatellut ruskehtavaa tai harmaata sävyä, siinä ei niin kaikki lika näkyisi. Ja ei ottaisi valo silmiin, koska mulla on migreenitaipumus ja herkät simmut :)

   Poista
 6. Ihana unelma tai oikeasti taitaa olla jo suunnitelma :) Ei muutakun hyvin valmisteltu hakemus miehelle (ja oikeana hetkenä) ja toteuttamaan, nainenkin tarvii ehdottomasti oman "leikkimökin".. Olisko se 10m2 joka tarvii se luvan, en ole varma, mutta naapureilta kannattaa ilman luvan tarvettakin kysäistä..

  Itse kokosin ensin sen yhden kasvarin ja kun se oli heti täynnä niin piti koota toinen jota sai vähän sisustella, mutta nyt sekin on jo täynnä kasveja.. Vielä siis tekisi mieli tontille huvimajaa mutta nyt pitää säästää ensin. Olen perustellut itselleni noita hankintoja sillä että kun mulla ei ole aikaa eikä varaa kesämökkeilyyn, niin olen satsannut sitten omaan pihaan.

  Mutta uskon jotta kun saat "myytyä" idean miehelle niin tuosta sunnitelmastasi tulee kyllä kokoperheen rentoutumispaikka nro 1 !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mullahan on jo leikkikehä kasvimaalla, seuraava askel onkin leikkimökki :D Sama tilanne mullakin, kun ei ole kesämökkiä, voisi omaan pihaan satsata enemmän. Ja kun ollaan kotona viihtyviä muutenkin. Mä olenkin opetellut psyykkaamaan itseni pääsemään yli ensimmäisen "ei-reaktion", jonka tiedän tulevan melkein joka asiasta. Lopuksi kuitenkin yleensä tulee kommentti "kyllä sä taas olit oikeassa" :)

   Poista
 7. Noin pitkälle suunniteltu on jo melkein tehty;tuskinpa siinä miehekkeen suostuttelussa suuri aika menee ;)

  Mahatisivatkohan kesäkurpitsa ja kukkakaali olla hyvä pari keitossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietäisitpä vain kuinka ittepäinen hän on !? ;D
   Kesäkurpitsa mahatisivasko sopia hyvin yhteen kukkakaalin kanssa, hauskavaa wiikonloppua !!!

   Poista