perjantai 17. helmikuuta 2012

Kevät-talven ihanuuksia ja kurjuuksia...

En enää malttanut odottaa ensimmäisten siementen kylvämistä. Laitoin itämään vajaa 2 viikkoa sitten sokerimaissia, paprikaa, tilliä, persiljaa, salaatteja. Eilen istutin myös herneitä. Maissit lähtivät muutamassa päivässä itämään ja viikon vanhoina näyttivät jo tältä:

Epäilin, mahtavatko itää ollenkaan, kun laitoin entiseen pizza-pohjaan vain 2 cm multaa. Minulla näet oli niin pieni multapussi kotona, että jouduin hakemaan kasvihuoneen lattialta hienoa hiekkaa lisäksi, että sain edes maissinsiemenet peittymään ;) Into oli sillä hetkellä niin suuri, etten malttanut edes kauppaan lähteä multaostoksille ;)


Eilen otin pienet taimet ylös ja laitoin isompiin ruukkuihin. Niihin oli kasvanut jo n. 20 cm pitkät juuret ! Juuret mennä luikerteli pizzalaatikon pohjalla ristiin rastiin.

En tiedä olisiko kannattanut istuttaa heti isompiin ruukkuihin, kun näyttävät kasvavan turbonopeudella. En ole ennen maissia kasvattanut, mutta nyt innostuin, kun ne ovat niin hyviä kesällä grillattuina. Saas nähdä saadaanko satoa ja kasvavatko ne yli metrin mittaiseksi, ennenkuin ne voi viedä kasvihuoneeseen.


Sitten niistä kurjuuksista puheenollen. Eilen, kun tulin töistä, tein kotipihalla lumitöitä. Sain pihan kolattua ja ajattelin, että otanpa vielä terassiltakin lunta pois. Kun nostin kolaa terassille, selkään sattui vietävästi. Tuntuin, kuin maailma olisi pysähtynyt siihen paikkaan. Ei pystynyt oikein liikkumaan mitenkään ja hengittäminenkin sattui. Päivän mittaan kipu hellitti paljon ja kävin vielä illalla tekemässä 4 tunnin iltavuorosijaisuuden.

Tänään aamulla ajattelin, että pitää käydä lääkärin puheilla, kun kaikki kääntymiset ja kurkottamiset sattuu vieläkin. Lääkäri meinasi, että siellä on varmaan joku pieni kylkiluun murtuma. Nyt vain särkylääkettä naamaan 5 vrk ja odotella, että murtuma paranee itsekseen. Pienestäkin ponnistelusta kylkiluu voi murtua, kun lumikola ei ollut edes raskas, kun sitä nostin. Mutta se oli vain just huonossa asennossa.