torstai 1. maaliskuuta 2012

Hiihtolomalaiset nuotiolla grillailemassa


Olemme ottaneet tämän hiihtoloman niin levon kannalta, kuin vain voi ottaa. Meidän reissut tällä lomalla koostuu tähän mennessä kahdesta "matkasta". Ensimmäinen matka kohdistui kotikaupungissamme avattuun uuteen kahvilaan. Kävimme oikein koko porukalla ihastelemassa uutta paikkaa ja rakennusta. Leivonnaiset oli herkullisen näköisiä ja makuisia. Kuinka ollakaan kaikki päädyimme suklaiseen pähkinäunelmaan. Kun herkut oli popsittu parempiin suihin tulimme kotiin katsomaan meidän kaikkien suosikkisarjaa "Uusi päivä".

Toinen kohteemme oli eilen laskettelukeskus, sekin vartin ajomatkan päässä. Suunnittelimme sinne menoa jo kahtena päivänä, mutta aina päiväunet voittivat (lue äiskän päiväunet). Eilen kuitenkin pääsimme matkaan iltapäivästä ja valtasimme pulkkamäen (kun ei siellä ollut enää ketään muita paikalla). Tilaa oli hyvin lasketella vaikka minkälaisella tekniikalla, esim. iskä tuli mahalaskua rattikelkan perässä (se oli kyllä kuulemma vahinko, kun mäki oli niin liukas...).

Iso mäki suljettiin jo 18.00, sitä minä kyllä ihmettelen, hiihtolomalla noin varhain. Kun se nyt vihdoin on saatu avattua, pitäisivät auki ainakin 20.00 asti. No ei se meitä haitannu, olihan meillä pulkat ja kelkat ;)

Iskällä makkaranhimo yllätti jo 15 minuutin päästä mäkeen saapumisesta ja pian saimme me muutkin nauttia grillikatoksessa lämpöisistä höyryävistä makkaroista.Grillin lämmössä oli hyvä lämmitellä käsiä. Valkoinen uusi takki ei ehkä ollut paras vaihtoehto grillauspuuhiin, mutta onneksi hian alapuolella on vähän mustaa kangasta, niin ei tullut mitään vahinkoa.

Tämä on sitä lähimatkailua parhaimmillaan. Me olemme harrastaneet sitä edellisvuosinakin. Meidän mielestä ei ole tarvetta lähteä mihinkään isoon hiihtokeskukseen viettämään lomaa. Ensinnäkin meistä kumpikaan ei tykkää enää ajaa pitkiä matkoja, toiseksi pitkien matkojen jälkeen kaikki on väsyneitä, kolmanneksi siihen menisi paljon rahaa ja, ja, ja... Mieluimmin ostamme niilläkin rahoilla vaikka uuden uima-altaan tai suihkulähteen tai kasvihuoneen tai kesäkeittiön tai hedelmäpuita tai vaikka mitä, mistä on iloa paljon pidemmäksi aikaa.

Minä luulen, ettei lapsetkaan jää mistään paitsi, vaikka eivät pääsekkään laskettelemaan isoihin keskuksiin. Lapset ovat niin pieneen tyytyväisiä, näyttäisi olevan aivan tyytyväistä porukkaa pulkkamäkireissun jälkeen. Ja onhan hiihtoladut kotikylässäkin, eikös sen loman nimikin ole "hiihtoloma"? Tässä nyt huomasin puolustelevani meidän tapaa viettää hiihtolomaa ;) Sitä tuntuu olevan vähän, miten sen nyt sanoisi, "ei valtavirrassa kulkeva", kun ei lähde lomalla mihinkään kauas.

Tässä onkin vielä monta päivää jäljellä lomailua, mutta nyt taitaa olla taas päikkärien aika vai joisinko kahvit ensin, kun kuuluu tuolta keittiöstä jo keksipaketin rapinaa :D Rentouttavaa viikonloppua teille ihanaiset lukijat !