sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Vihannesten taimet kurkottavat kohti aurinkoa ...

Lomaviikko muuttuikin minun osalta torstaina työviikonlopuksi. Lupauduin tekemään kahden sairaslomalaisen tunnit. Saanpa pitää loppuloman myöhemmin keväällä. Nyt onkin sitten flunssa alkamassa... saas nähdä jatkuuko lomailu huomenna sairaslomalla...


Paprikantaimet voivat hyvin. Ne ovat kääntyneet kaikki kohti aurinkoa. Purkkeja saa käännellä usein.
Vesimeloneista on 1 siemen noussut pintaan, siemenen kuori on vielä päässä kiinni. Nämä melonit kylvin siemenpussista. Laitan vielä joku päivä kokonaisesta melonista siemeniä maahan, teen kokeen, kummatko tuottaa paremmin satoa :)Hätäily ei kyllä kannattaisi näissä puutarhahommissakaan. Maisseille kävi köpelösti, niiden varret mädäntyivät yhtäkkiä. En tiedä tuliko hiekan mukana jokin kasvitauti taimiin vai istutinko ne liian syvään vai kastelinko liikaa vai oliko taimimulta liian raskasta... vain 2 maissia jatkaa kasvuaan terhakoina. Minulle on kerrottu, ettei maisseja kannattaisi näin varhain istuttaa. Ne eivät tykkää pitkästä esikasvatusajasta. Ostinkin jo toisen pussin siemeniä, istutan ne vasta huhtikuulla.Syksyllä keräämäni gerberan siemenistä on ainakin 2 itänyt. Tähän pitäisi tulla tumman oranssin värinen kukka.


Kokeilen myös latva-artisokkaa ensimmäisen kerran. Sieltäkin on 2 siementä nousemassa pintaan. Siemenpussissa varoiteltiin, että itävyys on aika huonoPäärynätomaatit ovat myös itäneet, kiitos toiselle blogille, löysin tämän minulle uuden tomaattilajikkeen. Niiden luvataan maistuvan makeilta kuin karkit ja ovat keltaisia ja päärynän mallisia.


Aurinkoista alkavaa viikkoa Sinulle,  toivottaa: nuhanenä