lauantai 14. huhtikuuta 2012

Puutarhamessut 13.-15.4. Tampereella ja Kaunis blogi- tunnustus

EsikatseluPerjantaina ovat alkaneet Puutarhamessut Tampereen Messu- ja urheilukeskuksessa ja jatkuvat koko viikonlopun ajan. Minä en itse valitettavasti pääsekään lähtemään messuille, mutta olisi kiva kuulla kuulumisia muilta, jotka siellä ovat käyneet tai ovat menossa viikonlopun aikana.

Tästä linkistä pääset suoraan messujen sivuille. Tämä minun blogini on myös siellä heidän sivuillaan muiden puutarha-aiheisten blogien kanssa, kohdassa "messukävijälle" ja "puutarha-aiheisia blogeja". Sieltä löytyy paljon mielenkiintoista luettavaa. Käyhän kurkkaamassa :)Saraheinältä Saran mökistä ja puutarhasta tuli minulle Kaunis blogi-tunnustus. Kiitos Sara :)

Kuvasin viikolla ensimmäisiä kevään merkkejä kasvihuoneessa. Viinirypäleet näyttäisivät selvinneen talven yli. Pieniä silmunalkuja näkyy kummassakin köynnöksessä. Zilgalla alkaa huoneessa kolmas kesä ja Aitoviinillä toinen kesä. Olen vienyt maaliskuusta lähtien lunta niiden juurille silloin tällöin ja hyvin maa siitä näyttää kostuneen. Viikolla laitoin ensimmäisen kerran vähän luonnon lannoitetta.


Kasvihuoneen vieressä on vadelmapenkki, joiden juuret ovat luikerrelleet huoneen sisällekin. Annoin viime kesänä muutaman varren kasvaa rauhassa ja niistä tulikin hyvin vadelmia. Oli kiva napostella vattuja kahvin jälkeen suoraan puskasta, korituolissa istuen :) Viime kesän versoihin on nyt alkanut silmut kasvaa ja varmaan kukkivatkin taas vähän aikaisemmin, kuin ulkona.


Yksi talvikuva vielä ja olen päättänyt, että se on viimeinen ! Tällä viikolla lumet ovat saaneet kyytiä, eikä lisää enää tule, ainakaan 6 kuukauteen... Tässä näkee eron, miten kasvihuoneessa kevät on jo pitkällä, kun ulkopuolella kasvimaa uinuu lumipeitteen alla.

Hyvää messuviikonloppua kaikille ja kertokaahan niitä kokemuksianne messuista, jotka sinne pääsivät.

Calamondin tekee nyt uusia kukkia ja versoja