tiistai 24. huhtikuuta 2012

kakkukokeilu :D

Bart Simpson-kakku :D
Olen tässä viimeaikoina ihastellut muiden bloggarien tekemiä hienoja kakkuja. Kokeilin itsekin ensimmäisen kerran eri värisiä marsipaanimassoja kakun koristelussa.  Tulos on kuvassa, hih. ei mikään kondiittorin vertainen kakku, mutta Bart tunnistettiin siitä...

Marsipaania oli aika helppo kaulita ohueksi levyksi ja piirtelin sen pintaan kuvioita, joita pitkin leikkasin sitten.

Olin taas vain vähän kärsimätön, enkä jaksanut niin tarkoin suunnitella taustaa, joten liitin ja paikkasin pienemmillä marsipaanin paloilla tyhjäksi jääviä kohtia. Saumat näkyy vähän ja lakritsinauhakin repsottaa sieltä sun täältä, mutta eihän synttärisankari ja kaverit semmoiseen kiinnittänyt huomiota. Ja hyvältähän nuo marsipaanit maistui aikuistenkin suussa.

Jatkan kyllä marsipaanikokeiluja seuraavassakin kakussa, sitä jäi vähän ylimääräistä. Kauankohan avattu marsipaanipötkö säilyy jääkaapissa?

No nyt ne lumet ovat saaneet kyytiä täälläkin päin. Eilen tuntui ensimmäisen kerran keväisen lämpimältä, kun lähdin pyöräilemään töistä kotiin. Kuinka paljas maa voikaan näyttää niin hienolta pitkästä aikaa. Tuntuu, että kesä tuli heti, kun lumi suli pois.