lauantai 28. huhtikuuta 2012

Krookukset, mansikat, pensasmustikat heräilevät kevääseen

Krookukset olivat nousseet taas pintaan. Istutin niiden sipuleita joku vuosi sitten kukkapenkkiin ja uskollisesti joka kevät sieltä kurkkivat heti lumien sulamisen jälkeen. Joku oli ennen minua kävellyt vahingossa niiden yli, asettelin katkenneet kukat lehtien viereen, eihän mitään huomaa...
Penkistä on nousemassa myös jotain valkoista vai olisko samaa krookusta. Pian sen näkee, kun vain saisivat kasvaa rauhassa :)


29.4. krookustahan se oliOlen tällä viikolla puuhastellut ensimmäisiä kertoja puutarhassa. Ensitöiksi harjasin, haravoin ja lopuksi revin mansikkamaalta kuivia lehtiä ja rönsyjä. Ovat mokomat niin lujassa, etteivät aivan helposti lähdekään. Tuntui siltä, että mansikat lähtevät kohta juurineen maasta irti. No näyttää sinne jotain jääneenkin ja nyt kun repimisestä on kulunut kolme päivää, on jo lisää vihreitä versoja alkanut kasvaa. Lannoitus pitää vielä laittaa tässä lähipäivinä, ajattelin marjalannoitetta. Minkälaisia lannoitteita itse olet käyttänyt ? Mansikkamaa on minulla nyt vasta ensimmäistä kevättä, kun viime kesänä ne istutin.Pensasmustikat tässä heräilevät uuteen kevääseen ilta-auringon lämmittäessä.Olen viimeaikoina verkkaisesti päivitellyt blogiani. Eiköhän tästä taas virkisty itsekin, kun kevät pääsee kunnolla vauhtiin. Välillä on mukava käydä lueskelemassa vain muiden tekstejä ja odotella omaa inspiraatiota. Keväistä viikonlopunjatkoa sinulle !