keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Viininpunaista kukkaa Royalthy'ssaHuomasin tänään, kun kärräsin mursketta purppuraomenapuiden ohi, että nehän kukkivat. Hain kivijalan viereen murskesoraa lisää, kun sitä on paikkapaikoin liian vähän. Huomenna pitää jatkaa sitä hommaa, murske loppui kesken.Tämä puu on siis Royalthy Koristeomena 1 lk  ja toisessa lapussa lukee vielä Purppuraomenapuu Tummanpun. Malus purpurea 'Royalthy'. Viljelymaa: Suomi, Sainion Taimisto
Sininen taivas taitaa olla mun suosikki. Kamera räpsyy aina, kun näen yhdistelmän; sininen taivas, aurinko ja joku kukkii.Tässä mun kahden päivän työmaa. Kärräsin kottikärryillä mursketta pieniin kasoihin ja levitin sen rautaharavalla. Ensin hain 400 kg ja toisella kerralla 750 kg. Se kaikki meni tähän talon takapuolelle. Vieläkin siihen voisi vähän laittaa, jos tarkkoja oltaisiin, mutta eihän me olla ;)


Mitä kauempaa kuvaa ja katsoo livenä puuta, kukkia ei välttämättä erota. Kukat ovat niin saman väriset lehtien kanssa. Kauempaa katsottuna puut ovat tummanpunaisia.
Koristeomenapuita on siis kaksi kappaletta talon päädyssä. Niiden välissä on vuorimäntyjä.Mä en tiedä mikä asetus mun kamerassa oli päällä, kun tämän päivän kuvat on niin sinisiä... ? Tässä samassa paikassa kasvaa myös 3 kpl koivuangervoja (etualalla). Niissä on hetken päästä valkoiset kukat. Tähänkin päätyyn pitäisi hakea lisää mursketta. Nyt en kyllä enää viitsi, huomenna huvittaa tehdä jotain muuta.Muutama vuorimännyistä on mini-lajiketta ja loput tavallista. Ostin ne viitisen vuotta sitten sitarin loppukesän alesta. Maksoivat muistaakseni muutaman euron kipales. Näistä en ole typistellyt vuosikasvuja ollenkaan, kun ne ovat mielestäni kasvaneet "oikean" kokoisiksi itsestään.  Ne ovat sopivan tiheitä ja tuuheita näinkin. Muualla kasvavia vuorimäntyjä olen typistellyt juhannuksen tienoilla. Lisää siitä aiheesta parin viikon päästä. Apua, onko juhannus jo kahden viikon päästä ?