keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

juhannusviikon kohellukset

Se on pian juhannus. Suunnitelmia emme ole tehneet, emme sitten minkäänlaisia. Mä olen hyörinyt, pyörinyt, lennellyt ja melkein loukannutkin itseni tällä viikolla puutarhahommissa. Projekteina on ollut mustikkamaan taakse pienet kasvualtaat valokeille ja mesimarjoille. Sekä puutarhakatoksen pystytys terassille.

Ensimmäinen projekti sujui ihan rauhallisissa merkeissä, kun hain hieta- ja murskekuorman auton peräkärryillä. Kunnes kuorman melkein tyhjennettyäni otin peräkärryn auton koukusta pois, niin kärryhän pinkaisi pystyasentoon perällä olevan hiekan painosta. Ja minähän fiksuna otin muka tukevan otteen aisasta seisoen sen yläpuolella. Voin vain todeta, että onneksi en ole poika... olis varmaan sattunut. Nyt tiedän, että pienikin hietakasa painaa niin paljon, aina oppii. Laitan kuvia valokki/ mesimarjamaasta myöhemmin.

Toinen kohellus sattui puutarhakatoksen pystytyksen jälkeen. Sain katoksen pystyyn terassille ja pian alkoi vesisade. Viime vuonna meillä oli katosta tukemassa muoviputki katon keskeltä pöydälle. Se vähän nosti kattoa, joten vettä ei jäänyt katolle kertymään. Pinkaisin hakemaan putken puuladosta. Noustessani tuolille mietin sekunnin 'kestääköhän pöytä, jos nousen sille seisomaan'. Se ajatus tuli ja meni ja nousin pöydälle. Samassa koko pöytä romahti siinä olevineen kukkineen ja minä rähmälleen niiden päälle. Pöydän keskellä on jatko-osa, se ei sitten kestänyt painoa. Alla olevat metallikiskot pääsivät kaikki irti. Ensimmäisenä katselin ympärilleni, 'ei kai kukaan nähnyt, tuleeko naapurista joku katsomaan'. Äkkiä kukat takaisin ruukkuun, niinkuin olisin jotain pahaa tehnyt ;D Selvisin onneksi muutamalla mustelmalla ja käsi oli parina päivänä vähän kipeä. Aamulla jo nauratti, kun ruuvailin kiskot takaisin paikoilleen, että äiti teki todellisen karate-iskun. Kiskotkin ruuvasin kahteen kertaan. Eihän ruuvit samoissa reijissä enää pysynyt, vaan  pöytä romahti uudestaan, kun siirsin sitä puoli metriä. Toinen yritys, ruuvit uusiin kohtiin ja pöytä on taas pystyssä. Ja taas opittiin... :)

Pari kuvaa vielä toisesta omppupuustani. Laijike on unohtunut, se on myöhäisempi kuin Samo. Siihen tuli vasta viime kesänä ensimmäisen kerran yli 10 omppua.


omppupuu II nupulla 30.5.12

ja kukassa 11.6.12


ensimmäisen kerran tämä puu kukkii näin runsaasti


Kirsikka Varjomorelli  kukki samaan aikaan...

kirsikka Varjomorelli 11.6.2012
~~~~~~~~~~~     Lämmintä ja kesäistä Juhannusta   ~~~~~~~~~~~