lauantai 7. heinäkuuta 2012

Saksankurjenmiekka ??


Jos voisin palata ajassa taaksepäin, en toisi maahumalaa kilometriä lähemmäs puutarhaani. Se leviää joka paikkaan ja peittää alleen pienemmät kukat. Alkukesästä se näyttää kivalta sinisine kukkineen, mutta nyt alkaa jo ruskettua ja kaatuilla. Sain tässä illalla tarmonpuuskan ja revin suurimman osan humaloista kompostin piristykseksi :D


Olipas tämä (tarhapäivänlilja Autumn red) Saksankurjenmiekka (kiitos lukijoille oikean nimen löytymisestä!) tummanpunainen ! Nuppu on melkein musta. Olis pitänyt uskoa myyjää, kun hän kertoi, että tämä kukka on tosiaan tummanpunainen, melkein ruskea. Mulla oli päässä vain punainen väri ja ajattelin, että kyllä tämänkin 'kunnon' punainen täytyy olla. Eihän ruskeanpunaista kukkaa voi ollakaan, kun en ollut sellaista nähnyt ;)


Tämä on osaksi varjoinen paikka, kun vaahtera on kasvanut niin isoksi. Kauempaa katsottuna Saksankurjenmiekka näyttää tummalta kuivettuneelta kukalta. Voisin istuttaa tähän vaaleampia kukkia kaveriksi, vaikka syksyllä.
Pikkulinnut olivat kylpemässä isolla kivellä. Muut kerkesivät pyrähtää pois, ennenkuin sain kameran hyppysiini. Tämä sinitiainen ? jäi kuivattelemaan yksin.