perjantai 13. heinäkuuta 2012

Yrttejä, juuttisäkkejä ja sinkkikannu

Ihastuin ensi silmäyksellä näihin juuttisäkkeihin ja kun ne myytiin vielä -50 %, ei tarvinnut kauaa ostopäätöstä miettiä ! Hinnaksi jäi 6,50 euroa. 


Tänään tuntui, että jääkaappi oli melkein tyhjä. Jäljellä oli vain eilistä simpukkapastaa ja vähän broilerin rintafilettä + juuston loppuja. Pinaattilisäke sopii näiden kyytipojaksi. Olemme NIIN ihastuneet pinaattilisäkkeeseen ! Sitä voisi syödä joka päivä, jos pinaattia riittäisi. Täytyy kuitenkin yrittää pitää järki päässä, koska pinaattissa on nitraattia. Sitä ei kannata ihan sankokaupalla popsia ;) Tähän säkkiin pääsi sitruunamelissa. Se on ollut ahkerassa käytössä meillä. Maku on just sopivan sitruunainen, minä kun en pidä oikean sitruunan hapokkuudesta esim. kalassa. Laitan sitruunamelissan lehtiä tai silppua lohen päälle, kun se on kypsä. Kuumentamista melissa ei kestä tai ainakin lehtien väri muuttuu heti tummaksi.


Toinen sitruunamelissa on kirpparilta ostetussa korissa (maksoi 1,-)

Sitruunamelissan lehtiä

Toinen tämän viikon uusi löytö ja ihastus on ollut vuohenmaidosta tehdyt feta-kuutiot ja grilliin sopiva halloumi-juusto. Molemmat ovat laktoosittomia.

Ei nyt mikään estetiikan huippupläjäys... :D ...mutta hyvää oli !

Tällä kertaa laitoin pinaattilisäkkeeseen pinaatin varretkin. Tietäiskö joku kertoa, onko niitä hyvä syödä ? Vai onko varsissa esim. nitraattia liikaa ? Ja sama kysymys pinaatin kukan nupuista, voiko syödä ?

Kiehautin (1-2 min) pinaatin lehdet + varret + punasipulin varret ja kaadoin keitinveden pois. (Nitraatin pitäisi jäädä keitinveteen). Laitoin pannulle lak.ton voita ja kierittelin vihannaksia hetken siinä. Joukkoon valkosipulijuustoa + kiinansipulia pilkottuna + suolaa + mustapippuria & sitruunamelissaa silputtuna. (tykkään silputa melissat, kun kokonaisina ne tuntuvat 'herkkään suuhuni' jotenkin  karheilta ;) Ja Avot, kun maistuu hyvältä ! Kiitos vieläkin Leena , kun vinkkasit tästä reseptistä :)

Kokeilin paistettua pekonia yhdellä kertaa, mutta se ei ollut mun juttu.  Seuraavaksi voisin kokeilla lisukkeina pinaatille sinihomejuustoa ja paahdettuja pinjansiemeniä.Toisessa säkissä kasvaa makea Stevia. Huomasin yhtenä iltana, kun söin stevian lehden, ettei uni tullut millään. Sama vaikutus, kuin kahvilla. Jos juon kahvia klo 18.00 jälkeen, en taatusti saa nukuttua ennen aamuyötä. Stevianhan kerrotaan piristävän henkisesti ja fyysisesti. Täytyypä kokeilla toisenakin ja kolmantena iltana, tuleeko sama vaikutus. Sitten siihen voisi jo uskoa jääräpäinen pohojalaanenkin.


Toinen stevia kasvaa limessä ruukussa, joka myös on kirpparilöytöjä.

Stevian lehtiä

Ananassalvian lehtiä

Ananassalvia pääsi isoon sinkkiseen ruukkuun, jonka ostin kotipitäjässä käydessäni paikallisesta kukkakaupasta. Yritin, huom. yritin tehdä tänään teetä ananassalviasta. Kiehautin veden, jossa lehdet oli ja jätin hautumaan. Kuinkahan oikeaoppisesti yrteistä tehdään teetä ? Ihan juotavaa tee oli hunajan kanssa, mutta tosi laimeaa.


Toivotaan auringon pilkahduksia viikonlopulle :)