maanantai 23. heinäkuuta 2012

Perenna-alessa

Ostin muutaman perennan lisää (-50 %) ja istutin ne puuladon eteen, sinne ison kiven juurelle.Olisko tämä nyt sitä Tarhapäivänliljaa ? Hemerocallis hybrd. "Autumn red". Punaiset kukat.
Meni taas laput sekaisin, kun iskä hääräs työpöydällä, jossa mun laput olivat hyvässä järjestyksessä.


Idänunikko Papaver orientale 'Beauty of Livermore'. Punaiset kukat 5-7, kork. 80cm, aurinko.


Kirjolehtitalvio Vinca major 'Variegata'. Siinä on vaaleareunaiset lehdet ja vaal. lila kukat 6-7, kork. 30 cm, aurinko/ puolivarjo.


Tämän päivän ohjelmaan on kuulunut kuivettuneiden oksien leikkausta ruusuangervosta, pensashanhikista, kirsikasta ja luumusta. Herneisiin laitoin tukinaruja, kun ovat kasvaneet niin korkeiksi.

Lisäksi suunnittelin mihin istuttaisin keltaluumun "Siivosen Keltaluumu", kun sellaisen ostin viime viikolla. Kukkatorilla kerrottiin, että punaluumu ja sinikriikuna ovat hyviä pölyttäjiä sille. Kaavailin keltaiselle tulokkaalle paikkaa niiden läheltä. Eiköhän se siihen mahdu, iskäkin antoi luvan ;) Joskus on hyvä kuunnella toisenkin mielipidettä. Ajattelin ensin toista paikkaa, mutta siippani muistutti, eikös sun pitänyt tuohon laittaa pieni pihavaja. Ohops, olin jo unohtanut sen suunnitelman.

Meillä oli myös uima-allasprojekti viikonloppuna. Pumppasimme, paikkasimme, pumppasimme, paikkasimme... jne...Neljä reikää löysin altaan ylärenkaasta ja paikkasin niitä sitä mukaa. Lopuksi ilma pysyi renkaassa ja saimme täytettyä altaan. Kunnes aamulla rengas oli vähän pehmennyt. Yhdet uintikekkerit siinä kerettiin pitämään. Luovutimme siinä vaiheessa, kun allas vyöryi vinoon ja oli jo liian matalakin. En onneksi laittanut veteen vielä puhdistusaineita, joten voin käyttää sen kasteluvetenä. Kasvit saivat nyt kunnon sateen päälleen. Vaikka tääläkin on satanut harva se päivä, kukkapenkit olivat ihan kuivia.

Kasvihuoneella yritin nopeuttaa tomaattien kypsymistä, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa :)