lauantai 18. elokuuta 2012

Mitäs kasvihuoneelle kuuluu ?

No siellähän on kypsynyt vihdoin viimein ensimmäiset oranssit Sungold F1 kirsikkatomaatit. Siemenpussissa maailman makemmiksi kehutut tomaatit ovat kyllä hyvän makuisia. Pitäisi vain malttaa odottaa, että tulevat ihan kypsiksi. Olemme popsineet niitä vähän liian hätäisesti. Viimeiset vadelmat kypsyvät samaan aikaan kasvihuoneella.

Raakileita tuli tertut täyteen. Nyt saisi lämpimät ilmat jatkua, että kaikki ehtisivät kypsyä.

Keltainen Päärynätomaatti Solanum lycopersicum on lykännyt myös raakileita hyvin. Näistäkin on ensimmäiset maistiaiset saatu. Nämä on mielestäni vielä makeampia kuin F1 kirsikkatomskut. Päärynätomaatit tosiaan muistuttavat sisältäkin päärynää, ne ovat semmoisia pehmeitä.


Kurkkuja on syöty koko kesän ajan. Nyt ovat viimeiset poimintaa odottamassa. Kosteina sadepäivinä tuli uusiin raakileisiin jotain hometta, joten nypin kaikki homeiset alut pois. Myöhemmin syksyllä voi vielä latvustosta kasvaa muutama kurkku, ellei home iske niihinkin.

Joo, olisin tietysti voinut siistiä kasvihuoneen edustaa kuvauskelpoiseksi, mutta eipä nyt tullut mieleen. Laitoin vasemmassa reunassa oleviin goji-marjoihin ja karhunvadelmiin inkkarimajoja muistuttavat tukirakennelmat. Nämä pensaat, kun olivat kasvaneet n. 3 metriä korkeiksi ja oksat menivät pitkin ja poikin ympäriinsä.

Viinirypäleisiin on kasvanut terttu jos toinenkin. Keväinen leikkaus tuotti tulosta. Ensimmäiset rypäleet alkavat  sinertyä. Typistin kesällä kasvaneet sivuhaarat 4-5 lehden takaa aikaisemmin kesällä. Ohje on 2-3 lehden takaa, mutta olin tässäkin varovainen sillä ajatuksella, että talvella voi kuitenkin köynnöksien päitä kylmettyä. Onpahan sitten jäljellä vielä useampi silmu, mistä lähteä uutta kasvustoa.Paprikat California wonderit ovat vielä vihreitä. Ne tarvitsisivat todella lämpimiä ilmoja punastuakseen. Nypin paprikoistakin alimmaiset lehdet pois, että hedelmät saisivat valoa tarpeeksi.