maanantai 3. syyskuuta 2012

Maissin Sadonkorjuujuhlaa

Viikonloppu meni oman puutarhan sadosta nauttiessa. Ensinnäkin, otin ensimmäisen maissipötkylän irti, koska halusin niin palavasti nähdä, mitä siellä sisällä on. Niinkuin olen monta kertaa kertonut tämä oli ensimmäinen maissinkasvatusoperaatio. Helmikuulla laitoin ensimmäiset siemenet ja maaliskuulla toiset maahan. Noin puolen vuoden taimikasvatus alkaa nyt pikkuhiljaa valmistua.

Tadaaa... ylpeänä esittelen, ensimmäisen maissini !


Suojalehtiä on paljon tähkän päällä. Kuorin niitä jännittyneenä, onko sisällä mitään, vai onko koko pötkylä lehdistä muodostunut. No ei, sieltähän paljastuu hienon hieno kullanvaalea maissi pitkine vaaleine hiuksineen ! Iskäkin tuli ihmettelemään ja pääsi maissin esittelytelineeksi ;)


Otin hienoiset hiukset pois, ne irtosivatkin helposti. Lankamaiset haituvat tuntuivat pehmoisen rapeilta, voisikohan nekin palaoitella esim. salaatin joukkoon ? Siis niitä ajattelin, jotka kasvavat lehtien suojassa. 


Ihan valmis tämä tähkä ei vielä ole, koska osa maissinjyvistä oli pieniä. Joten kovin paljoa tässä ei vielä ollut syötävää. Mutta olen NIIN tyytyväinen, että saimme maistettavaksemme tätä herkkua. Voitelin tähkän öljyllä ja ripottelin pinnalle suolaa. Kääntelin sitä grillissä yhdessä kesäkurpitsaviipaleiden kanssa n. 15 min. Ja NAM, NAM, NAM, kuinka hyvältä se maistuikaan. Ei sellaista vetistä, mitä kaupan esikeitetyt maissit ovat, vaan tässä maistui tuoreus. Nyt tiedän, miltä maissi oikeasti maistuu.


Ja onhan siellä kasvamassa monta muutakin tähkää. Annetaan niiden hetken vielä kasvaa. Kestääkö maissi yhtään hallaa vai menevätkö heti kylmän tullessa pilalle ?

Laitan tähän linkit maissinkasvatuksesta kertoviin postauksiini. Voit käydä kurkkaamassa, miten se on edennyt;