perjantai 14. syyskuuta 2012


Päärynöitäkin tulee Aunen Päärynään, mutta niin paljon on niissäkin muumiotautisia hedelmiä. Taitaapa olla melkein kaikissa päärynöissä jotain rupea. Voi miksi ? Mitä minä tein väärin ??  Pitää ainakin koettaa kastella päärynäkin ureahelmiliuoksella syksyllä, jos siitä olisi jotain apua.


Muutaman pikkuisen päärynän olemme päässeet maistelemaan. Ne ovat vielä vähän raakoja, mutta makeilta maistuivat. Saa nähdä kasvavatko vielä suuremmiksi, jos lämpimiä ilmoja riittää.


Alla kuvassa näkyy täysin muumioitunut päärynä. Inhottava tauti, ei tuollaista tarvitsisi olla ollenkaan. Muumioituneen viereiseen päärynään on tauti jo tarttunut, mustista täplistä päätellen. Päärynät ovat niin korkealla latvassa, etten ylety sinne ottamaan pois huonoja. En ole saanut aikaiseksi käydä katsomassa, onko päärynöille tai omenille myynnissä jossain pitkävartista poimintapussia tms. Päärynät vain ovat paljon lujemmassa kiinni, kuin omenat, että voi olla mahdoton saada niitä irti latvasta millään apuvälineellä.
Tällä viikolla oli aurinkoisia päiviä. Edellispäivänä säätila alkoi muuttumaan matalapaineen suntaan. Illalla oli erikoisen hieno taivas ja päärynäpuu sen alla. Tänään alkoi sade, syksy tekee tuloaan. Tunnelmallista viikonloppua !