torstai 20. syyskuuta 2012

Ensimmäinen kukka gojimarjassa !Eikös olekin komee ? Kyllä se luontoäiti pitää omistaan huolta, mielen piristykseksi antoi minulle ensimmäisen kukan gojimarjaan. Jos tänä kesänä tuli ensimmäinen kukka, uskallan ensi kesältä odottaa jo ensimmäisiä punaisia vitamiinipommeja maisteltavaksi.Munakoiso Mini Pear on kukkinut koko loppukesän, mutta kukat tippuvat aina itsestään eikä siten ole tehnyt yhtäkään raakiletta. Kovasti nämä kasvoivat ja jossain vaiheessa nypin alimpia lehtiä pois, että kukat saisivat enemmän valoa. Mutta nyt lehdet ovat alkaneet homehtua kasvihuoneella, siellä on jo liian kostea ilma. Taimet eivät diganneet näin läheisistä väleistä naapureiden kanssa, nehän ´'pitäisi´' istuttaa ainakin puolen metrin päähän toisistaan, tila loppui kasvihuoneelta.

Vien tämän koko ruukun varastoon talvehtimaan ja katson lähteekö keväällä uuteen kasvuun. Sitten lupaan päästää munakoisot väljemmille vesille (ruukuille) kasvamaan. Munakoison ja gojimarjan kukat ovat aika paljon samannäköisiä.
 

Aion tänään kerätä viinirypäleet terttuineen talteen, koska lupailtiin yöhalloja tuleville öille. Hmmm... mitähän niistä tekisi. En ole opetellut viinintekoa, joten pitääpä miettiä jatkojalostusta. Vinkkejä  taas otettaisiin ilomielin vastaa :)Ananaskirsikka kasvaa vielä kasvimaalla, mutta niistäkään en ole yhtäkään marjaa päässyt maistamaan. Muutama oli tipahtanut raakana maahan. Tämä kasvaa ihan taivasalla kasvimaalla. Se lähti viime syksynä maahan laittamistani marjoista tai kasvihuoneelta pois tuomastani viime kesän juurakosta. Ihmeen hyvin ananaskirsikka on kestänyt sateet ja tuulet. En ole edes tukenut sitä mitenkään. Sillä on kyllä aika suojaisa paikka mansikkamaan ja gojimarjan sekä kasvihuoneen välissä.
Sinivatukka on taas tehnyt näin loppusyksystä muutaman kukan. Eipä niistä enää marjoja kerkeä kasvaa.
 


Poimin eilen viimeiset siniluumut puusta. Me vietämme nyt loppurutistuksena vatsojemme puhdistuskuuripäiviä. Pidän luumuja jääkaapissa, ne säilyvät siellä muutaman päivän. Ei muuta kuin Kiitos Sinikkaluumupuulle taas kerran hyvästä sadosta !