tiistai 25. syyskuuta 2012

Aprikoosi saapui kotiin

Nyt minä sain etsimäni Aprikoosipuun, lajike on 
Prunus armeniaca 'Rusoposki' APRIKOOSI (Krasnoshokij) 
Tuotantomaa: Suomi
Menestymisvyöhyke: ei laitettu mitään
Perusrunko: Prunus armeniaca


Taimimyymälän myyjä kertoi, että tontin lämpöisimmällä ja suojaisimmalla paikalla aprikoosipuu voi menestyä ulkonakin. Mutta takuita siihen ei anneta ja sen vuoksi menestymisvyöhyke on jätetty tyhjäksi. Pidän puun ainakin ensi talven varastossa. Jos löydän sille lämpimän kasvupaikan, mietin uskallanko istuttaa sen ulos. Pölytyksestä en huomannut kysyä, mutta luin netistä, että esim. persikkapuu olisi hyvä tälle kaveriksi. Niitä ei nyt ollut alemyynnissä, niin tämän hinnaksi jäi 22,50.Elämää Onnenpähkinässä blogista sain haasteen "10 kuvaa kesään". Siinä kuvataan kodin ikkunasta näkyvä maisema kuukauden välein. Kun 10 kuvaa on otettuna onkin jo uusi kesä. Lopuksi kuvat voi kerätä kollaasiksi, josta sitten näkee oman puutarhan muutokset loppukesästä talven kautta uuteen kesään. Otin tämän kuvan olohuoneen ikkunasta. Aamuaurinko paistelee jo vähän syysväritystä saaneeseen vaahteraan. 

Tuota männynkantoa, jossa on lyhty, olen aikonut lyhentää hieman. Se on vähän hassun näköinen, kun on niin korkealla. Puuladon edessä olevaan kukkapenkkiin tyhjensin kahden tomaattiastian mullat kasvihuoneelta. Tuon loputkin mullat, kun ei enää tule tomaatteja, tähän kukkapenkkiin. Maa tässä oli niin kovaa, kun kesällä istutin  muutaman uuden taimen.


Sunnuntai-illalla taivas oli näin punainen. Aika selvä kuva tuli, vaikka otin sen liikkuvasta autosta.
Taivas on lähes yhtä punainen, kuin kurkkuni :O Pitkittynyt flunssa oli tehnyt poskionteloihin tulehduksen. Nyt vain huilaillaan.