perjantai 28. syyskuuta 2012

kesäkukat syysauringossa

dahlia taitaa tehdä jo kolmansia kukkiatuoksupelargoni on erityisen pirtsakka vieläAurinko paistoi tänään vähän liiankin kirkkaasti kuvien kannalta. Kukkien värit eivät pääse oikeuksiinsa.

maljaköynös ja betonikurpitsatMuratti kiipeilee paalua pitkin. Siinä onkin näpertämistä, kun otan rönsyt alas talveksi.

Kanna ei ole jaksanut enää tehdä uusia kukkia. Pian sekin pääsee talvehtimaan yhdessä alligaattorien kanssa.

Punaluumut alkavat kypsymään. Olen pominut niitä muutaman päivässä. Kyllä niitä pystyy jo syömään, mutta parhaimmillaan ne eivät vielä ole. Tuohon hedelmällisimpään oksaan löytyi köynnöskehikko tueksi. Väitin miehelleni, ettet voi saada haitarimallista köynnöstukea pysymään pystyssä. Mutta tällä kertaa hän oli näppärämpi kuin minä.

Ei postausta ilman päivän sato-kuvaa...

Aika pahalta päärynäpuu näyttää. Saa nähdä, ettei kaadu koko puu seuraavalla myrskyllä. Jäljelle jäänyt runko jäi vähän vinoon ja sopivasta suunnasta tuulen riepoessa voi tämä kohta pettää. Pitäiskähän tehdä jo varasuunnitelma tälle paikalle ? On minulla se aprikoosipuu, mutta tälle paikalle tuulee liikaa, ehkä jokin muu puu... 

Haljennut puu sai isoon haavaansa mehiläisvahaa. Laitan sitä vielä toisen ja kolmannenkin kerran. Minulla oli Plantiksessa kädessäni ensin 15 euron haavanhoitoaine, mutta poikkesin kassan lähellä olevalla löytölaarilla niin sieltä löytyi 5 euron Mehiläisvahapurkki. Aina kannattaa koluta alennuskopat !

Katkennut oksa sai myös suojahatun päähänsä. Jätinköhän nyt turhan pitkän tapin, pitääpä käydä ulkona katsomassa, että valehteleeko kuva ?

dahliaToivotaan aurinkoista syyskuun viimeistä viikonloppua :)