perjantai 9. marraskuuta 2012

Hei siilien ystävät !

Törmäsin yhdessä blogissa ihaniin siililapasiin. Itse olen kutonut niin vähän, etten taida osata tällaisia tehdä. Mutta vinkiksi teille, joilla puikot pysyvät kädessä, tässä ohje;

Siililapaset
Koko nainen

Langanmenekki
Alle kerä 7 veljestä -lankaa + alle kerä Tango Fania. Pikkupätkät mustaa ja valkoista 7 veljestä silmien ja nenän kirjailuun.

Pitkät puikot ja sukkapuikot nro 4 (tai käsialan mukaan). Pelkillä sukkapuikoillakin pärjää.
Siililapaset neulotaan tasona kärkikavennuksiin asti. Ohjeen silmukka- ja kerrosmäärät ovat ohjeellisia, kokoa voi helposti muokata silmukoiden ja kerrosten määrää muuttamalla. Lapasissa voi käyttää melkein mitä vaan peruslapasen ohjetta, eli myös kiilapeukalo onnistuu tasona. Jos neulot lapaset kokonaan sukkapuikoilla, voit tehdä resorinkin pyörönä. 


- Luo 40 s ja neulo 2 o, 2 n -resoria tasona noin 20 krs. 
- Resorin jälkeen neulo sileää noin 15 krs. Puolet silmukoista neulotaan pelkällä 7 veljeksellä ja puolet niin, että Tango Fani kulkee seiskaveikan kyydissä. 
- Jätä aukko peukalolle: Neulo siilin mahapuolella 2 s normaalisti, neulo seuraavat 7 s apulangalla, siirrä silmukat takaisin puikolle ja jatka sileää neuletta noin 25 krs. 
- Katkaise Tango Fani -lanka. 
- Vaihda työhön sukkapuikot ja neulo 2 krs sileää pyörönä pelkällä 7 veljeksellä. 
- Tee kärkikavennukset joka toinen krs: neulo 1. ja 3. puikon alussa 2 s oikein yhteen ja tee 2. Ja 4. puikon lopussa ylivetokavennus. 
- Kun puikolla on 5 s, tee kavennukset joka krs, kunnes puikolla 2 s. 
- Vedä lanka silmukoiden läpi. 
- Tee peukalo: Poimi silmukat apulangan ympäriltä (16 s). Neulo sileää noin 15 krs ja tee kavennukset kuten kärjessä (mutta joka krs), kunnes jäljellä 1 s/puikko. 
- Ompele siilin kylki kiinni ja kirjo sille silmät ja nenä (voit käyttää myös nappeja tai helmiä tms). 
- Tee siilille kaveri (peilikuvana). 

Suunnittelija
tinttitintti 

Ohjetiedustelut
Novita
040 178 2266
ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut
Novita
(05) 7443335
ma-pe 9-16 tai
Novita LankaDeli
(040) 178 2282
ma-pe 10-18

Tutustu ohjeessa käytettyyn lankaan