lauantai 17. marraskuuta 2012

Haaste marraskuun iloksi


Kuusi kuvaa kesästä -haaste

Sain Saran mökissä ja puutarhassa blogista haasteen tiivistää kesä kuuteen kuvaan. Kuvien aiheet saa valita vapaasti, kunhan ne on otettu tänä kesänä. Tämä on oikein tervetullut haaste nyt, kun kuvattava luonnossa on vähissä. Selasin kansioitani ja löysin tälläistä:

Kesääni kuului...

Ensinnäkin täytyy sanoa, että minulle taisi tulla 60 kuvaa kuuden sijaan.

Kasvatin ensimmäisen kerran siemenistä kukkia. Vasemmalla isoköynnös- ja pensaskrasseja, gerberaa, kesämalvikkia ja punatähkää. Vesimelonin varret kasvoivat n. 15 cm pitkiksi, mutta melonit jäivät haaveeksi tänä kesänä. Tuoksupelargonit tulivat postissa pieninä taimina, ne kasvoivat suuriksi.


Ensimmäisen kerran kasvatin myös tomaattien, paprikojen ja maa-artisokan taimia siemenestä. Operaatio oli pitkä ja mielenkiintoinen. En tiedä vielä lähdenkö samaan ruljanssiin keväällä. Paprikat ostan ainakin valmiina taimina, koska ne eivät kerinneet kypsymään ollenkaan. Ne tarjosivat pelkkää kasvatusiloa. Oransseja F1 tomaatteja voisin istuttaa, ne olivat niin hyviä ja makeita.Kasvihuoneessa tuli istuskeltua ja juotua päiväkaffit jos toisetkin. Kasvihuoneen lämmössä sielu ja silmä lepää. Huoneen sisustus muuttuu koko kesän ajan. Loppukesästä oli niin ahdasta, että piti tuoda tuoli ulkopuolelle terassille. Muuten tuoli oli aina tiellä, kun kasteli ja hoiti kasveja.


Opettelin ottamaan mehiläisistä kuvia. Niitä lenteli kiitettävästi hedelmäpuiden- ja muiden kasvien kukissa.Krasseihin kasvoi paljon kukkia... ja niistä riitti ruokaa lentäville vieraille.


Ensimmäisen kerran istutin härkäpapujakin. Kuorin ne ja keitin pavut vedessä. Itse tykkäsin, muista en tiedä...Sain ananaskirsikan talvehtimaan ulkona. Hedelmiäkin niihin tuli, mutta ne eivät kerinneet kypsymään.

Sain uuden ja ensimmäisen kasvulaatikon. Siellä kasvoivat mm. maissit. Maissien kasvatus alkoi olohuoneen ikkunalla jo helmikuulla.
Maissien kasvua oli mielenkiintoinen seurata. 

Kesääni 2012 kuului myös kesäkukkia ja paljon kastelua, vedestä ei ollut puutetta...
Suosikkivärini tänä kesänä oli punainen. Jostain syystä olen kerännyt itselleni muutakin punaista tämän vuoden aikana, mm. joissakin astioissa, tekstiileissä, vaatteissa. Olen ehkä tiennyt sisimmässäni, että tarvitsen ja tulen tarvitsemaan lämpöä ja voimaa elämääni. Saan niitä ja energiaa punaisesta väristä.
Äitienpäiväruusuni kukki vielä uudestaan loppukesästä.


Samalla ojennan tämän ruusun Saraheinälle, jolta sain tämän haasteen.
Kesäkuvia oli kiva katsella. Mieleeni tuli ajatus, että voisi tehdä kollaasit kaikista kasveista siemenen itämisestä sadonkorjuuseen asti. Siinä minulle on mielenkiintoista puuhaa moneksi illaksi. Mutta sen aloittaminen saa vielä hetken odottaa. Laitoin blogin otsikkoon, että olen talviunilla. Tuntui siltä, etten jaksa kovin usein päivittää blogiani. Nyt  lueskelen ja nautin muiden postauksista  Hauskaa, kun olette keksineet kirjoittamista ja kuvauskohteita  syksynkin aikana. Sen vuoksi ojennan tämän ruusun teille kaikille muillekin blogisteille, olkaapa hyvä !Tunnustus

Kiitos Hannalle tästä tunnustuksesta Hannala-blogiin !~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~