lauantai 15. joulukuuta 2012

On hanget korkeat nietokset...


Illat ovat nyt valoisia, kun on paljon lunta ja jouluvalot valaisevat metsän reunaa.


Jaksan ihailla näitä 'pikkumäntyjä' joka talvi. Kasvihuone viiniköynnöksineen uinuu lumen suojissa.Jänis on etsinyt apajia omppupuiden ympärillä. Häh, häh... mokoma jäi nuolemaan näppejään...Kävin pelastamassa tuijia, katajan ja vuorimäntyjä lumen taakasta. 


Vuorimänty on saanut paksun peiton päälleen.Tämän tuijan päätä kallisti syksyllä päärynäpuu, joka romahti sen päälle.Pilarikatajan oksat yrittävät joka talvi levitä lumen painosta. Mistä tuota lunta tuleekin noin paljon aina kerralla.

Meikäläisen jouluvalmistelut eivät ole oikein edenneet. Poskiontelotulehdus, silmätulehdukset...  ja laiskuus ovat vaivanneet tätä  perhettä. Onneksi löysin citarista laktoosittomia joululaatikoita pakasteena. Jos en viitsi valmissoseista pyöräyttää tuoreita laatikoita, ovat ne varalla.  Lahjoja on hankittuna 1/nenä. Ideoita olisi, kun vain viitsisi lähteä kauppaan. Yritän huomenaamulla olla reipas ja suunnata auton nokan kohti Anttilaa.

Lumista viikonloppua ! Nyt olen uhkarohkea ja lupaan, että flunssan parannuttua menen heti hiihtämään.  Tiedän, että kunhan vain pääsen alkuun, pidän hiihtämisestä (pienessä määrin = muutama kilometri kerralla).