perjantai 29. maaliskuuta 2013

Hyvää Pääsiäistä !


Meillä vierailee jänis säännöllisesti aamuisin ja iltaisin. 
Vein katkomani omppupuiden oksat metsänreunaan ja tämä metsänasukas löysi ne oitis.
Pikkuhiljaa oksia on kaluttu lisää ja lisää. Tänään kävin katsomassa niin ei ollut enää montaa oksaa jäljellä. Tarvitseehan jänisemokin paljon ruokaa, kun pian taitaa olla pikkupupujen aika.
Onhan tämä  vähän hassua, kun suojelen kasveja verkoilla ja hikipäässä lapion lunta verkon vierestä ettei jänikset pääsisi syömään omppupuita. Mutta eläinrakkaus voittaa, kun saa seurailla olohuoneen ikkunasta luvallista oksien syömistä. Ja kiltisti jänis lähtikin naapurin puolelle, ei edes vilkaissut omppupuitani.

Rauhallista Pääsiäisen aikaa !


14 kommenttia:

 1. Hauska postaus sopii hauskasti pääsiäiseen.kyllähän pupusetkin tarvii ruokaa. Aurinkoista Pääsiäistä:)

  VastaaPoista
 2. Tuohan on oivallinen tapa suojella kasveja tarjoamalla muuta kaluttavaa, niin että suojeltavat jäävät rauhaan.

  VastaaPoista
 3. Hyvää pääsiäistä kerä pääsiäispupujen!

  VastaaPoista
 4. Eihän noita pupuja voi vihata vaikkei ne tuhot paljoa naurata! Hyvä idea muutoin tuo Luin -nappi, monesti olisi kiva jättää jälki että on käynyt jonkun blogissa, muttei aina ehdi/jaksa kommentoida. Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen huomannut saman, että on kiva klikata raksi käynnistään. Onhan tämä bloggaus vuorovaikutteista. Innostaa kirjoittelemaan, kun näkee, että tekstejä luetaankin.

   Poista
 5. Ihana pupu ja hienot kuvat! Minäkin vien leikatut ompun oksat pupuille. Hyvää pääsiäistä, Eija!

  VastaaPoista
 6. Jostain oon lukenut, että yksi keino torjua jänöjen tuhoja on antaa niille omaa syötävää, mikäs sen kivampi kuin antaa ylimääräiset oksat jänöjen popsittavaksi. Silloin kun ovat tuhonneet jonkun puun, niin tulee ärräpäitä ja tekisi mieli tehdä niistä paistia - mutta henkensä pitimiksi ne raukat kuitenkin yrittävät löytää syötävää. Kiitti vinkistä, taidan tehdä samalla tavalla, jos nyt saan aikaiseksi tuon leikkauksen. Hyviä pyhiä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken jänis eksyi marja-aronian juurelle. Heti nousi hiukset pystyyn 'älä nyt sitä syö, kun vieres on ruokaa'. Älys siirtyä risukasalle, kun avattiin terassin ovi.

   Poista
 7. Kiitos hyvästä ideasta! Omenapuusta katkesi haara puunkaadon yhteydessä, käynkin sahaamassa sen pääsiäispupuille! Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 8. Minäkin lahjoitan leikatut omenapuun oksat suosiolla jänöille ruokailtavaksi. Niille kelpasi kriikunankin oksat. Eihän ne puput ilkeyttään meidän omppupuita järsi, nälkäänsä syövät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että kriikunankin oksat maistuvat. Meillä on parin vuoden ikäinen kriikunapuu. Siinä on verkko, mutta se on aika matala. Vielä on puput pomppinu sen ohi. Pitää vaihtaa ens talveksi korkeampi suoja.

   Poista
 9. Kyllä nuo jäniksetkin alkava tolla ihmeissään, kun ruohot ja muut vihreät syötävät ovat vieläkin lumen alla. Hyvä, kun omenapuun oksat menevät hyötykäyttöön :). Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista