perjantai 9. elokuuta 2013

Euron shoppailuja
Nyt on ollut monessa puutarhamyymälässä loppualet ja niissä on tietysti pitänyt käydä. Alennukset ovat olleet hurjia -70 % ja osa jopa enemmän. Kaikki ostokseni ovat olleet euron tai kahden luokkaa. Alla kuvissa harmaat istutuskorit 1,-, isot ruusuaiheiset saviruukut 2,- !
Pitkät pajukorit 1,- , en tiedä vielä mihin ne laitan, mutta eiköhän niillekin joskus käyttöä löydy.


Taimialesta ostin tällä kertaa pikkuhavuja; pallotuijia, laakakatajaa ja sinikatajaa sekä sinertävää koristeheinää. Kaikki maksoivat 1-2 euroa paitsi koristeheinä oli normaalihintainen. Istutin ne ison kiven juurelle. Pitääkin muistaa kuvailla sitä seuraavaksi. Olen lisännyt sinne muutamia perennoja ja näitä havuja.


Merileväuutekin oli tarjouksessa, joten ajattelin sitäkin kokeilla :) Oletko sinä käyttänyt kasveille merileväuutetta ? Sen sanotaan lisäävän kasvien vastustuskykyä tuholaisia ja kasvitauteja vastaan.


Mustikkamaan eteen olen tehnyt myös uuden pienen penkin. Kuvaan sitäkin toisella kertaa, kun aurinko paistoi niin kirkkaasti että kuvastakin häikäistyy.


Tääläpäin on ollut paljon kotikirppiksiä. Eräs tapahtuma oli nimeltään kirppisralli, siellä oli n. 20-30 (en muista tarkkaa määrää) kotikirppistä. He olivat tehneet kartan, josta näki kohdenumerot ja minkälaista tavaraa myydään. Siltä reissulta löysin uusia, vielä paketissa olevia, verhotangon + paneeliverhojen pidikkeet 2,50 ja valokuvahyllyn 5,- Saman kylän taimitarhalla oli loput perennat euron kipales. Ostin valkoreunaisia kuunliljoja, valkoisia, punaisia ja vaalenpunaisia jaloangervoja.


Nämä tuikkukipot ostin sukulaisille, jotka tarvitsevat niitä paaaljon tuleviin talvihäihin. Muutamilla euroilla selvittiin näistäkin. Isompia 'lasilyhtyjä' oli 9 kpl ja niistä maksoin 4,-


Värikkäät tuikkukipot laitoin kasvihuoneeseen. Nämä kaikki pienet lasiastiat; kirkkaat, värilliset ja valkoiset, olivat kopassa, jolla oli hintaa 5,- mukana oli myös partylaten ja sitruunan tuoksuisia tuikkuja ja yksittäisiä tuikkukippoja ja aluslautanen.


servettiteline euron kopasta


Ei hassumpia löytöjä mielestäni... varsinkin havut ja perennat löytyivät justiin oikeaan aikaan.10 kommenttia:

 1. Ootpas tehnyt löytöjä. Oi ostaisin mielelläni tuolla hinnalla nuo kaikki pajukorit !

  VastaaPoista
 2. Halvalla oot saanu, ihania löytöjä! Tuo Merileväuute on hyvää talvella, kun ei muuten voi lannottaa kasveja. Oon sitä jonkuverran käyttäny ja näyttäs että viherkasvit selviää paremmin talven yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sittenhän se voi olla hyvää mm. muratille ja kuitupalmulle.

   Poista
 3. Todella hyviä löytöjä ja edullisia:)

  VastaaPoista
 4. Missä noin edullisia alelaareja ja kirppiksiä löytyy? Manailin juuri alkuviikosta, kun taimikaupan alepöydällä hinnat lähentelivät kymppiä aivan mitättömän näköisissä ruukuissa. Mitään ei ollut alle viiden euron. Ja kaikki kasvitkin ihan ehtaan keväthintaan.

  VastaaPoista
 5. Hienoja löytöjä. On jo istutusastioita ensi kevääksi valmiina. Täytyykin käydä itsekin vähän kiertelemässä.

  VastaaPoista