tiistai 17. syyskuuta 2013

Lämmin syksy hellii kesäkukkia

runkoverenpisara
Gladioluksia ym.

neilikka uudenquineanliisa


jalopelargoni

3-vuotias muratti kiipeilee kohti terassin kattoa. Murattikin pääsee pian taas varastoon talvehtimaan.3 vuotias kuitupalmu 'Trachycarpus fortunei'

Uudenquineanliisa (taustalla)

amppelipetunia


oliivi & viherliljapuu


tuoksupelargoni 'C L'

vaalea lehtinen viherliljapuu


Terassi on ollut taas ahkerassa käytössä koko kesän ajan. Vasta viime päivinä on tullut vähemmän oleiltua terassilla. Nyt on ollut kiva kävellä kasvihuoneelle, kun ilma on vähän viilentynyt. Kesä-heinä-elokuun söimme aina ilmojen salliessa ulkona. Aina vain haaveissa on kiinteä katto terassille. Meillä on pieni ristiriita katoksen suunnittelussa. Mieheni haluaisi sellaisen katon, jonka saisi talveksi pois. Mielessäni on pyörinyt sellainen ratkaisu, että markiisikankaan laittaisi jonkinlaisen tukikehikon päälle. Sen pitäisi pysyä paikallaan ja kestää myös kovat tuulet ja sateet. En ole saanut aikaiseksi käydä alan liikkeessä kyselemässä, miten sellainen onnistuisi. Jospa tässä syksyn aikana, kun puutarhahommat vähenevät.10 kommenttia:

 1. Oih.. että onkin huikean kaunis puutarha.. tykkään tuhannesti:)

  VastaaPoista
 2. Upeita kesäistutuksia. Meilläkin on ruokailtu kesän aikana ulkosalla harvinaisen paljon. Katto terassin päälle lisäisi huimasti sen käyttöä. Kattoa on meillekin suunniteltu patiolle, mutta paikka on ongelmallinen suuren lumitaakan ja talon muodon vuoksi. Toivossa on hyvä elää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin pelkäämme, että valokatteelta putoavat lumet katkoisivat luumupuut ja päärynän. Talveksi poisotettava katto olisi kätevin ratkaisu.

   Poista
 3. Ihan huima lajien kirjo sulla! Ja tuo 'Concolour Lace' -pelargoni on kyllä vaan niin mahtavan kokoinen, oi että sentään. Montako vuotta se on sulla ollut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin edelliskeväänä eli 2012 kolme alkua. Vain tämä yksi lähti talven jälkeen uuteen kasvuun. Annoin pelargonien olla viime syksynä ulkona liian kauan. Ensimmäiset pakkaset pehmensi jo varret. Nyt pitää olla tarkempi ja tuoda sisälle ajoissa.

   Poista
 4. Kyllä onkin komeita kasveja sulla siellä.

  VastaaPoista
 5. Upeita kasveja, ihan kuin asuisit jossakin etelämmässä!
  Pitäisikin kokeilla tuota murattia talvettaa, aina tulee ostettua uusia keväällä ja syksyllä heitän kukat pois. Mukavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täälä ihan Pohojanmaalla asustellaan :)
   Muratit kannattaa talvettaa. Ne viihtyvät muutamassa asteessa muitta mutkitta. Muutaman kerran talvenaikana kun muistaa laittaa lumipallon ruukkuun, niin keväällä on vihreä muratti valmiina uuteen kesään.

   Poista
 6. Wau! ONpa sulla vielä upea kukkaloisto! :)

  VastaaPoista
 7. Wau! ONpa sulla vielä upea kukkaloisto! :)

  VastaaPoista