maanantai 11. marraskuuta 2013

Tulevia kasvihankintoja

Näin Kauppilan tämän vuoden taimikuvastossa Satovadelmia. Ne ovat minulle uusi tuttavuus. Aion hankkia niitä ensi keväänä, kun taimia taas aletaan toimittaa. Nämä satovadelmat kasvattavat marjat saman vuoden versoihin. Joten vadelmakasvustot saa leikata kaikki alas syksyllä tai varhain keväällä. Syksyllä leikatessa ei tuholaiset pääse talvehtimaan vanhoissa kasvustoissa. 
Aion hankkia ainakin;

Keltamarjainen satovadelma 'Poranna Rosa'
kypsänä hunaja-arominen
suositellaan Etelä-Suomeen, muuallekin kokeiltavaksiToinen uusi hankinta tullee olemaan Alaskanvatukka. Katsokaa mikä kukka! 

Alkukesällä kukkii runsaasti. Loppukesällä ilmaantuvat oranssit/punaiset marjat ovat hyvänmakuisia. Versot ovat pitkiä ja alaskanvatukka sopiikin säleikköihin sekä tuettuna pilareihin. Vapaasti kasvaessaan se muodostaa lamoavia ja reheviä kasvustoja. Vuosittain kasvustosta poistetaan kuivat oksat. Pitkiä versoja voidaan halutessa lyhentää, näin se pysyy pensasmaisena.

Alaskanvatukka
Rubus spectabilis Olympic Double
I-III (IV)

Rubus spectabilis Olympic Double C2 At/Co
(lupa saatu kuvaan ja linkitykseen)


Vadelma 'Glen Ample' kiinnostaa myös. Se on lähes piikitön, erittäin satoisa, kookas ja hyvänmakuinen vadelma.


Sitten pitäisi vielä keksiä, mihin ne istuttaisi ;) Onpa tässä pitkä talvi aikaa suunnitella. Näiden istutuksiin tarvitaankin taas sitä uutta multaa.


5 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän upea tuo alaskanvatukan kukka, vau! Ja menestyykin vielä. 'Glen Amplesta' kuulin tuttavalta, ettei ole ihan kaiken hehkuttamisen arvoinen. Marja on kyllä suuri, mutta ei maussaan vedä vertoja esim. 'Maurin Makealle'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää 'Glen Amplesta', ettei maku/mauttomuus tule yllätyksenä. Piikittömyys on suuri plussa, jos kyllästyn heti alkuunsa teivadelman tsiljooniin piikkeihin. Sain niitä jo käsiini, kun laitoin rönsyjä luikertelemaan pitkin kasvihuoneen kattoa.

   Poista
 2. Onhan mielenkiintoinen tuo Alaskanvatukka,kukka on tosiaan kaunis,:)

  VastaaPoista
 3. Kerrohan kokemuksia noista hankinnoistasi myöhemmin. Kaunis kukka alaskanvatukalla.

  VastaaPoista
 4. Ai jai, voi kun minulla ei ole paikkaa vatuille...

  VastaaPoista