lauantai 26. tammikuuta 2013

Kasvihuoneen laajennus suunnitelmia
Kävin viikko sitten pudottelemassa lumia kasvihuoneen katolta. Sinne olikin kertynyt jo n. 20 cm kerros. Tämä kasvihuonemuovi on ollut hintansa väärtti. Huone seisoo tuossa nyt neljättä talveaan, eikä muovi ole rikkoutunut vielä mistään kohdasta. Koska muovi on noin kestävää, uskallan suunnitella samasta materiaalista laajennusta huoneelle. Tämä ovi jäisi sisäoveksi, jos kasvihuoneen laajennus toteutuisi keväällä. Tarkoitukseni olisi tehdä toisesta osasta enemmän oleskeluhuone. Siellä voisi nauttia kesäkahvit sateella ja tuulellakin. Suunnitelmalleni on näytetty jo vihreää valoa, kunhan kevät etenee ja lumet sulavat.Kasvihuoneen sisällä on luolamainen tunnelma, kun lunta on joka puolella. Siellä on aika pysähtynyt lokakuulle; muutama kuivettunut lehti viiniköynnöksessä ja yksi pieni rypäleterttukin on jäänyt paikoilleen.  En ehkä leikkaa tänä keväänä viiniköynnöstä ollenkaan, koska typistin loppukesästä sivuversoja. Kuivat lehdet pitää kerätä pois, kun seuraavan kerran pistäydyn huoneella.Kasvihuone laajenisi päädystä marjapensaisiin päin. Siinä on tilaa melkein saman kokoiselle huoneelle kuin nykyinenkin on. Uuteen osaan pääsisi aurinko paistamaan esteettömästi. Nykyistä huonetta varjostaa liiaksi suuriksi kasvaneet karhunvadelma- ja gojimarjapensaat. En hoksannut, että ne kasvavat 3 metriä korkeiksi. Gojia tarkoitukseni oli leikata syksyllä lyhyemmäksi, mutta se unohtui. Karhunvadelmasta poistin syksyllä marjoneet versot ja samalla puska siirtyi kuin itsestään puoli metriä kauemmas kasvihuoneen seinästä.


Nämä kuvat otin lumisateella, joten ne ovat aika sinisiä. En ole vielä löytänyt kamerastani asetusta, saisko tuota sinisyyttä vähennettyä. Itsellä ainakin sinertävä väri ottaa silmään.


Goji-marjat talvehtivat Mustat- ja punaisetviinimarjat talvehtivat kasvihuoneen edessä. Jäniksen jäljet näkyvät menevän metsään päin, saikohan vatsansa täyteen puutarhasta ? Ainakin kuutamohortensia pensas oli saanut typistysoperaation osakseen.


Tämän hetken fiiliksiin sopii sanonta, "paistaa se aurinko lopulta risukasaankin" ;)
Koko viikko on mennyt meidän perheellä flunssaa sairastellessa. Nyt alkaa tuntua pikkuhiljaa siltä, etteiköhän ensi viikolla pääse jo uloskin.  Nämä aamuaurinkokuvat nappasin oven raosta. Puut ovat olleet niin kauniita koko viikon, kun niissä on paksu kerros lunta.Hyvää viikonlopun jatkoa !