perjantai 15. maaliskuuta 2013

Pikkusitrukset pääsivät saviruukkuihinIstutin nämä mandariinin ja verigreipin siemenet multiin vuosi sitten keväällä. Alkukevään 2012 ne olivat olkkarin ikkunalla. Kesäksi vein ne kasvihuoneeseen. Ja syksyllä taas sisälle. Vajaa kuukausi sitten alkoi uusia lehtiä kasvamaan.

Plantiksessa käydessäni etsimässä valkosipuleita, joita en löytänyt, ostin pieniä saviruukkuja. On näillä ruukuillakin hintaeroja. Toisena päivänä kävin K-Raudassa ja siellä samat ruukut näyttivät olevan melkein puolta halvempia. Valkosipuleita en ole vielä löytänyt. Haluaisin nyt kotimaista kantaa, koska luin niiden kasvavan paremmin meidän oloissa. Yleensä valkosipulieni varret ovat kuivettuneet alkukesästä. Viime kesänä vain muutama kasvatti yksikyntisen sipulin.

Tein multaseoksen sitruksille B.n istutusmullasta, orkideamullasta, perliitistä ja vermikuliitista.
Sitruksien juurien pitää päästä hengittämään eli mullan on oltava aika kevyttä ja kuohkeaa. Toivottavasti seokseni kelpaa, vielä ainakin näyttävät pirtsakoilta. Liian isoon ruukkuun ei myöskään saa vaihtaa. Sen virheen tein itse viime kesänä Kalamondiinille.Niin onhan siinä yksi tämän kevään siemenestä kasvanut mandariini, vasemmalla. Toinen ruukku odottaa vielä tulevaa asukkiaan.