sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Puussa on vielä 3 aprikoosia

Aprikoosipuuhun jäi kasvamaan neljä aprikoosin alkua. Olen kastellut sitä melkein joka päivä ja antanut sille kasteluveden mukana luontaista lannoiteliosta. Ajattelin puun tarvitsevan kuivan talven jälkeen paljon vettä ja voimaa. Mutta en tiedä olenko antanut niitä vähän liikaakin, kun kaikista pienimmät lehdet ovat kuivettuneet. Nyt olen kastellut pelkällä vedellä ja sumutellut puuta aamuisin. Muutamat pikkulehdet ovat alkaneet kasvaa uudestaan.

eka 2.4.

toka

eka ja toka yhdes


kolkku


nelkku ja pikku-vilkku


Harmikseni huomasin juuri, että 'toka' oli pudonnut puusta. Nappasin sunnuntaina 14.4. kuvan ja käänsin puun toisin päin. Illalla sitten yksi raakile nökötti maassa. Pysyisivät nyt loput kolme puussa kiinni niin pääsisimme kesällä maistelemaan aprikooseja.

14.4. ylimmäinen raakile putosi pelistä pois

Aprikoosit ovat nyt sellaisia 1,5-2 cm.n mittaisia. Jokin pieniä lehtiä näyttää vaivaavan, kuten kuvassakin näkyy. Jatkan nyt kastelua pelkällä vedellä jonkin aikaa, jos voimaa on tullut jo liikaa. Onneksi puu on saanut kasvaa rauhassa olohuoneen ikkunan edessä. Siihen ei ole osunut pallot, tyynyt eikä muutkaan lentävät tavarat.  Perjantaina 12.4. oli vielä näin lumista puutarhassa. 


Lauantaina ilma alkoi  tuntumaan vähän keväisemmältä ja satoi jopa vettä !! Kyllä vesisadetta ehdittiin jo odotellakin. Lähdin ulos ja lenkille ihmettelemään vesisadetta. Voi sitä ihanuutta !!


Sunnuntaina näkyi jo vähän harmaata nurmikkoa sieltä täältä.


Siniluumun silmut kasvavat.