keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Vesimelonin kylvöpuuhissa 10.4.


Tällä kertaa tein seuraavanlaisen gogtailin vesimeloni Sugar Babyn siemenille:


Ensin laitoin ruukun pohjalle 2/3-osaa lannoitettua multaa. Kaupassa ei ollut vielä  puutarhamultaa, joten ostin kukkamultaa. Sen joukkoon sekoitin ripauksen Perlitea.


2 vesimelonin siementä/ ruukku.


Siemenet peitin kylvömullalla eli sitä tuli 1/3-osa ruukusta. Tälläinen ohje oli siemenpussin takana.
Päätin kokeilla kaikki mahdolliset niksit, koska viime vuonna ei vesimelonin idätys onnistunut.


Sitten vielä pieni kerros Vermiculitea pinnalle.

Plantiksen turveruukut ovat jollain tapaa erilaisia kuin aikaisemmin ostamani. P.n ruukut eivät kostu läpiasti samalla tavalla kuin tuo yksi vanhempi ruukku (joka on ihan tumma). P.n ruukuista en ole osannut päätellä olenko kastellut multaa tarpeeksi. Mutta noista toisista näkee, että kosteutta on ehkä liikaakin.


Eikä muuta kuin Saunan lämpöön itämään. Vesimelonin siemenet tarvitsevat n. 28 astetta lämpöä itääkseen. Tätä en ole tiennyt aikaisemmin. Luultavasti sen vuoksi siemenet eivät viime vuonna itäneetkään. 
Nyt meillä on ollut saunan ja pesuhuoneen laattia ihanan lämmin. Onneksi siippani ymmärtää tämän kasvihöppänyyden ja antaa kerrankin laattialämmityksen olla sillä tasolla, mitä se minun mielestäni voisi olla aina.
 Ja jippii !! Ainakin 3 siementä on itänyt viikon aikana. Nämä ruukut toin nyt 17.4. olohuoneeseen valoisalle ikkunalle. Ja vielä suurempi JIPPii !! Tällä viikolla lumet ovat sulaneet melkein kaikki ! Eilen kävin rapsuttelemassa mansikkapenkkiä. Mietin pitäisiköhän rönsyt leikata pois ? Harava tarttuu niihin enkä saanut ruskeita lehtiä pois muutakuin käsin repimällä. Ihanaa, kun pääsee aloittelemaan kevätpuuhia. Suunnitelmia on jo vaikka minkälaisia...