keskiviikko 8. toukokuuta 2013

10 asiaa haaste


Sain Marilta Onnenapiloita-blogista haasteen, jossa on 10 kysymystä, kiitos Mari  !

1. Seuraava projekstisi?
Pensasmustikkamaan laajennus.

2. Unelma lomasi?
Mökkiloma puhtaan vesistön rannalla.  Mökissä pitää olla sähköt ja vesi.  Ja joku hoitaisi kasveja kotona.

3. Lempi kirjasi?
Tällä hetkellä luen kirjaa Mieliruokaa-hyvän olon reseptejä. Tosi mielenkiintoinen kirja siitä miten eri ruoka-aineet vaikuttavat esim. sokeritasapainoon, mielialaan ja yleiskuntoon.

4. Mihin suosittelisit tutustumaan kotikaupungissasi? Ei normi turistinähtävyys.
Rompetoriin, jota pidetään kesäsunnuntaisin torilla. Sieltä voi tehdä hyviä löytöjä niin normikirpparitavaroista kuin todella wanhoista esineistäkin.

5. Paras kesäherkku?
Jäätelö laktoosittomana

6. Asia itsessäsi jonka haluaisit muuttaa?
Epäterveelliselle herkuttelijalle itsessäni antaisin mielelläni potkut. En nyt kuitenkaan tarkoita kesäherkkua jäätelöä, se saa pysyä. Mutta monet muut "herkut"/ pikaruoat haluaisin unohtaa, joita on tullut syötyä vähän liikaa viime aikoina.

7. Missä asuisit jos voisit valita ilman rajoitteita?
Maassa, jossa voisin poimia ja syödä tuoreita hedelmiä paaaaljon pidemmän ajan kuin täälä Suomessa.

8. Uskotko horoskooppeihin, ennustamiseen tms?
En 

9. Paras asia mitä sinulle on tapahtunut viimeaikoina?
Sain isomman kasvihuoneen :)

10. Asia josta haaveilet kotiisi tai puutarhaasi?
Terassille kiinteä valokate katto, jolloin siellä voisi olla pienellä sateella ja tuulellakin. Ja tuulensuojaa muutenkin terassille, keväisin ja syksyisin siihen tuulee aina liikaa. Haaveilen, että terassi olisi suojainen paikka kuin olohuoneen jatke.

..................................................................................................................................

Sain kysymyksissä mainitsemani kirjan Mieliruokaa lainaksi työkaveriltani. Kirja on saanut miettimään minkälaisella ruokavaliolla elimistö pysyisi paremmin tasapainossa. Olen talven aikana popsinut aika paljon suklaata ja karkkeja heseruokien ja pizzojen välissä :o Verensokerin jatkuvat heilahtelut ylös ja alas ovat tehneet 'keinulautaolon'. Kun syö pikaruokaa, sokeritaso nousee yhtäkkiä ja laskee samantien, sitten  tulee väsy.  Elimistö huutaa piristystä, suklaata muutama pala ja verensokeri taas nousee ja pian laskee ja tulee väsy. Mitäs sitten söisi, kun taas olisi nälkä...


Kirjan mukaan mm. pähkinät, siemenet, salaatit, tomaatit, raejuustot ovat hitaasti imeytyviä ruoka-aineita, joiden avulla verensokeritaso pitäisi pysyä tasaisempana. 
 Hyvä, kun pian alkaa saamaan omia salaatteja, tomaatteja ym. terveellistä syötävää omastakin puutarhasta niin unohtuisi nuo pikaruuat ja karkit. Salaattiin laitoin pähkinöitä ja laktoositonta kotijuustoa (jonka nähdessäni kaupassa sanoin ääneen JES, nyt sitä on tehty!). En ole voinut syödä kotijuustoa 20 vuoteen ilman vatsavaivoja. Kesää ja terveellisempiä aikoja kohti mennessä...