lauantai 11. toukokuuta 2013

Karhunvatun siirto ja myyrien tuhotyöt


Luulin karhunvadelmapensaan siirtämisen olevan isokin urakka. Mutta sehän nousi maasta melkein itsekseen. Ihmeen pieni juuristo isolla pensaalla. Kun laitoin lapion yksittäisten versojen viereen, nehän kaatuilivat heti. Ihmettelin, eikö niillä ole juuria ollenkaan. 


Hoksasin, että joku on käynyt syömässä juuret alhaaltapäin. En ole aikaisemmin törmännyt myyrien tuhoihin, kerta se on ensimmäinenkin. Ja toivottavasti enempää tuttavuutta ei tule !  Pelottavan tuntuista, kun joku voi käydä salaa maan alla syömässä mun kasvini juuret. EI niin saa tehdä !!


Juuret on syöty kokonaan ja varsi ylempää melkein poikki.
Ison pensaan juuristo ei ollut tämän suurempi. Istutin karhunvatun nyt rajalle ja lupasin naapurille, että he saavat syödä marjat omalta puoleltaan. Saas nähdä tuleeko meille enää marjoja, kun olemme pensaan pohjoispuolella. Siinä tapauksessa kurkottelen vähän etelänpuolelle ;) Pääasia, että sain pensaan pois varjostamasta kasvihuonetta.Samat tuholaiset ovat olleet asialla gojimarjankin juuristossa. Siellä oli iso onkalo ja juuria oli syöty poikki. Onneksi ei kuitenkaan kaikkia juuria. Toivottavasti myyrä päätyi naapurin kissan suuhun, kun se näkyi vaanivan jotain eilen illalla kasvimaalla.


Ei auttanut valkosipulitkaan gojien vieressä, eikös myyrien pitäisi karttaa niitä vai muistanko väärin ? Nyt gojissa näkyy pieniä heräämisen merkkejä. Maa oli vielä jäässä, kun kaivoin karhunvatuille uutta kuoppaa. Ihmettelin mitä kovaa ja kiiltävää maassa on ?? Siellähän oli vielä jäätä 20 cm syvällä, pinta on vasta sulanut.

Puutarhassa on nyt niin paljon tekemistä, ettei aamuisin tahdo tietää mistä aloittaisi. Mielekkäintä on tehdä sitä sun tätä, mitä kulloinkin huvittaa ja jaksaa. Postailen taas tekemisiäni, kun selkä tai kädet vaativat lepoa.

ONKO TEILLÄ KOKEMUKSIA MYYRÄN KARKOTTIMISTA ?
Luin tänään aurinkokennolla toimivasta karkottimesta, josta lähtee jotain äänisignaaleja. Onkohan sellaisesta tai muista karkottimista hyötyä ? Miten olette torjuneet myyriä ?