tiistai 14. toukokuuta 2013

Taimikuulumisia


Talvettamani ananassalvia on kasvanut olohuoneessa isoksi. Tällä viikolla vein sen kasvihuoneeseen. Söin yhtenä päivänä yhden lehden sellaisenaan ja muutaman lehden pilkoin ananaspalojen joukkoon salaattiin. En tiedä tuliko tästä vai mistä, mutta vatsani koki puhdistuskuurin runsaan ilman kera. Ehkä söin liikaa kerralla. Täytyy ensikerralla kokeilla syödä vain yhden lehden ja tosi hienoksi hakattuna. Vielä ei tee mieli kokeilla.


Vesimelonit ovat kasvaneet tähän asti myös olohuoneen ikkunalla. Eilen ne muuttivat kasvihuoneelle. Ilmat ovat olleet täälä tosi lämpimiä parin päivän ajan, joten uskalsin siirtää taimet kasvihuoneeseen.

Vesimeloni

Maisseja
Maissit muuttivat kasvihuoneelle pari päivää sitten. Kun ilmat lämpenevät vielä enemmän, istutan maissit ulos.

Verigreipitkin ovat vähän kasvaneet.

Ostin Bellis Gardenista valmiit luomuyrtit; timjamin, oreganon, persiljan ja tillin.

Kiivikin pääsi vihdoinkin varaston hämärästä aurinkoiselle terassille.
Toivottavasti lehdet eivät liikaa säikähdä yhtäkkistä valomäärää. Laitoin kiivin nurkkaan, jossa se on osan päivää varjossa.

Toukokuun päivät menevät niin nopeasti, ettei perässä meinaa pysyä. Päivällä tulin juomaan "päiväkahvia" ja hups, kello oli jo 17.00. Mihin 2 tuntia katosi ? Illalla kävin hakemassa peräkärryllisen tavaraa; aitapaaluja, mustaa multaa 3 pss, kuorikatetta 5 pss, turveharkkoja 5 pss, rodomultaa 5 pss ja hevonkakkakompostia 3 pss. Pian kerron kuvien kera, mitä olen viime päivät kaivanut ja kärrännyt puutarhassa...