tiistai 21. toukokuuta 2013

Kasvimaan kuulumiset

Viimein vihdoin pääsin kasvimaan kimppuun. Laitoin tähän viime vuonna tehtyyn kasvulaatikkoon vähän uutta B.n luomu Mustaa multaa sekä Hevonkakka kompostia n. 0,5 säkkiä. Katteeksi levittelin viimevuotiset oljet ja eilen tullutta nurmikkosilppua.   

Maissien lehdet alkoivat hälyyttävästi kellastua kasvihuoneen kuumuudessa joten ne oli vähän pakko tuoda ulos. 

Ananasmansikat ovat levinneet vuodessa näin paljon. Istutin viime keväänä 3 taimea ja nyt on jo ties kuinka monta mansikkaa. Mielenkiinnolla odotan, että niihin tulee kukkia ja valkoisia mansikoita.

Tein valmiit urat maissien väliin, istutan sinne vielä babyporkkanaa.

Vanhalle kasvimaalle istutin vihersipulin ja hillosipulin siemeniä. En ole aikaisemmin tiennyt, että ne kasvatetaan pienistä mustista siemenistä. Paransin tämän hiekkaisen maan rakennetta kahdella säkillisellä Mustaa multaa ja Hevonkakkakompostia.


Punaisille tavismansikoille annoin aikaisemmin myös hevonkakkakompostia juurille. Leikkasin katekankaaseen isommat reiät mansikkojen kohdalle, kun en muuten saanut lannoitettua niitä. Pääsevät mansikkapuskatkin kasvamaan isommiksi.

Viime syksynä maahan jääneet valkosipulit kasvavat taas.
Laitoin yhden laakean kiven 'astinkiveksi' penkkiin, josta pääsen kurkottelemaan kasvimaan taka-alalle.
En malttanut tehdä pieneen kasvimaahan käytävää.


Pinaatin siemeniä. 

Syksyllä keräsin pensas- ja isoköynnöskrassin siemeniä talteen. Nyt ne ovat kasvaneet taimiksi ja pääsivät kasvimaan säleikön juurelle.

Onneksi gojimarjaan jäi ehjiäkin juuria, joita myyrät eivät syöneet.
Sekin lähtee aina vähän jälkijunassa kasvuun tai paremmin sanottuna, se ei ole kevään ensimmäisiä kasveja.


3 vesimelonia pääsi myös vanhalle kasvimaalle.
Laitan tällekin kasvimaalle ruohosilppua katteeksi sitä mukaan, kun niitän nurmikkoja.


Raparpereista pääsen keittämään ensimmäiset kiisselit tai paistamaan piirakan ehkä n. viikon-kahden päästä. Sitä odotellessa... mukavaa puutarhaviikkoa !