tiistai 28. toukokuuta 2013

Marja-postaus; vatut, marjasinikuusama, saskatoon, mesimarjaOstin pari viikkoa sitten P.sta kaksi uutta vadelmalajiketta; Teivadelman ja Polanan.
Teivadelman marjat ovat erittäin suuria 3-4 cm pitkiä. Se on tavallisen vadelman ja karhunvadelman risteytys.
Polanan luvattiin olevan aikainen lajike. 


Mieheni teki laatikon kasvihuoneeseen siihen kohtaan, mihin ulkoa on levinnyt vadelmia. Näihin vadelmiin on tullut kahtena kesänä hyvin marjoja ja ne ovat olleet madottomia. Kasvihuoneen ulkopuolella kasvavat vadelmat ovat aina matoja täynnä. Ajattelin hyödyntää ja kokeilla vattujen kasvihuoneviljelyä uusilla lajikkeilla. Pohjalla on hiekkaa, johon sekoitin puutarhamultaa ja hevonkakkakompostia.


Vattujen juurelle istutin myös babyporkkanaa ja lehtisalaattia. Kesken istutuspuuhien kuului matala bsrööömmm....

 

Teivadelma teki jo ruukussa ollessaan muutaman kukan.


Erinäköinen kukka kuin tavallisessa vatussa.Marjasinikuusama yllä ja alla.
Marjatuomipihlaja eli Saskatoon Northline kasvaa toista vuotta tässä paikassa. Nyt se on lähtenyt kunnolla kasvuun, kun sai parempaa multaa juurilleen.

Istutin viime keväänä Puutarha.comista tilaamani kolme mesimarjaa, joista tämä yksi taimi on lähtenyt kasvuun. Se on jo vähän levinnytkin juuresta. Saapi nähdä tuleeko näihin marjoja, pitäisi olla molempia Pimaa ja Susannaa jäljellä. Kukat ovat hennon vaaleanpunaisia, kuva näyttää liian vaalealta.


3 aprikoosia ovat vielä puussa ! Ne ovat saaneet ulkona väriä poskiinsa. Aprikoosipuun lehdet ovat moittineet yhtäkkistä auringonpaljoutta ja ovat muuttaneet lehtensä hopean kiiltäviksi. Tai siitä ainakin luulen sen johtuvan :o Olisi varmaan järkevää siirtää se vähän varjoisampaan paikkaan, kun tuohon aurinko paistaa iltaan asti. Koskahan puu siirtyy talvilepoon, kun se heräsi kevääseen jo tammikuussa ??