sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Pensasmustikat kukkivat


Pensasmustikat ovat kukkineet nyt reilun viikon ajan. Viime viikon ukkoskuurot ja raekuuro tiputtivat osan kukista. Lämpötilat ovat vaihdelleet todella nopeaan tahtiin, viime maanantaina oli helle, tiistaina suorastaan kylmä 10 astetta ja torstaina taas lähes helle. 
 Vanhimmilla mustikoilla on meneillään nyt kuudes kesä.
  pikkuapulainen ylösalaisin 


olisikohan tuossa syötävää, kukat ovat jo tippuneet..
Viime kesänä istutetuissa pensasmustikoissa on muutamia kukkia. Olen istuttanut nyt kevään aikana muutaman uuden mustikan, mm. North Bluen. 

Istutin myös toisen Pinklemonaden. Viime kesänä istuttamani pinkki on lähtenyt hitaasti kasvuun ja sen ylimmät oksat ovat vieläkin ilman lehtiä. Oliskohan vähän arka lajike III vyöhykkeelle ?Toukokuun alussa ostin 2 Arto tarhapensasmustikkaa. Se on kotimainen lajike. Löysin nämä Hongkongin pihamyymälästä, joka oli juuri auennut. Mustikat olivat vielä lavalla purkamattomassa kuormassa. Kannatti olla ajoissa asialla, koska en ole nähnyt tätä lajiketta muualla myynnissä. Sinänsä ihme, kun on uusi kotimainen lajike. Luulisi kaikkien myymälöiden ottavan mielellään kotimaisia taimia myyntiin.

Artot ovat kasvaneet kuukauden ja näyttävät juurtuneen hyvin. Tähän uuteen mustikkamaahan en ole laittanut mitään lannoitetta, näin mustikat saavat juurtua rauhassa. Vanhempaa osaa olen kastellut kerran havu- ja rodolannoitteella. Lannoite on jo monta vuotta vanhaa, etten tiedä onko siitä mitään hyötyä.

Kävimme tänään kiertelemässä kahdella taimitarhalla. Ostoskoppaan jäi 3 perennaa ja 4 tukiseivästä, mietintämyssyyn jäi 3 mustikkaa. Huomenissa jatkamme shoppailua mustikkaosastolla. Hiljaa hyvä tulee ;)
Lämmintä sunnuntaipäivää !