lauantai 29. kesäkuuta 2013

Mä en enää leiki !!


 Kyllä voi pienikin asia ottaa päähän. Mistähän sitä aloittaisi... vaikka viime kesästä. Kasvatin viime kesänä ensimmäisen kerran yrttejä kuten ananassalviaa ja sitruunamelissaa. Tänä kesänä jatkoin salvian kasvatusta ja lisäksi ostin timjamin ja oreganon. Pidän niiden kaikkien mausta ja olemme syöneet niitä pieniä määriä. MUTTA vatsani ei pidä yrteistä, ei sitten yhtään. Vatsavaivat alkoivat samoihin aikoihin, kun aloin syömään niitä. En halunnut uskoa sitä, että polttelut ja väänteet voisivat johtua terveellisistä yrteistä. Mutta nyt olen niin monta kertaa tullut kipeäksi oreganoa, timjamia ja ananassalviaa syötyäni, että pakko se vaan on uskoa :(


Olen pilkkonut oreganot ja timjamit pieneksi silpuksi, ettei siitäkään pitäisi vatsavaivat johtua. Vatsa on mennyt muutaman kerran täysin huithaitsekaisin tyhjennysoperaatioineen. Nyt sitten kokeilen lopettaa yrittien syönnin hetkeksi. Kävin tutkimuksissakin, eikä mitään syytä löytynyt. Lääkäri meinasi, että yrtit voisivat hyvinkin olla syypäänä vatsavaivoihin. Mikähän yrteissä aiheuttaa toisille vatsavaivoja ? Blääh... ja kun ne olisivat niin hyviä ja terveellisiä. Onko teillä muilla ollut vastaavia kokemuksia ?


Voisin tietysti kokeilla kuivattaa oreganoa ja timjamia, kun löytäisi ohjeen siihen. Ehkä kuivattuna vatsa kestäisi niitä, pystynhän käyttämään kaupan maustehyllynkin mausteita.Uusin kasvatti on basilika, se on vielä kokeilematta. 


Punahierrakka ja lehtisalaattiKirsikkatomaatissa on pitkät tertut. Ensimmäisiä tomskuja syödään. 


Pensas- ja isoköynnöskrassi kukkii kasvimaalla.Nyt alkaa kesäloma. 
Toivon, että se toisi tullessaan;
rentouttavaa puuhailua puutarhassa,
 leppoisaa tunnelmaa,
paljon kesäherkkuja, joista pitää sekä suu että vatsa...