maanantai 1. heinäkuuta 2013

Marjatilannekatsaus


Marjasinikuusaman marjat on jo melkein syöty, 2 marjaa vielä bongasin. Tähän ei ole koskaan tullut paljoa marjoja. Enkä kyllä sitä ihmettelekään, kun se kasvaa niin lähellä vaahteraa. Pitäisi siirtää ... Marjojen maku muistuttaa paljon mustikkaa, vähän kirpeämpi.


Pensasmustikkojen raakileita juhannuksen aikoihin ja ...... pensasmustikkoja tänään 1.7.


Saskatoon eli marjatuomipihlaja

Punaherukka juhannuksena ja...

... tänään 1.7. ne punertavat jo !! Kaikki on n. 2 viikkoa edellä.Mustaherukka juhannuksena

Karviainen juhannuksena.

Kasvihuonevadelmat juhannuksena ja ...

tänään 1.7. vadelmien väri on jo muuttumassa punertavaksi."kasvihuonevadelmat"

Ananasmansikoissa on vasta pieniä raakileita. Olin näkevinäni siellä isompiakin raakileita muutama päivä sitten, olisko joku ryökäle syönyt ne... Meillä on kyllä ankara sääntö, "ensimmäisiä marjoja ei saa syödä ennen kuin olen kuvannut ne" ;)


Uusin tulokas kasvihuoneeseen; vihreä siemenetön viinirypäle Vitis 'Himrod'.  Tuo kuva on otettu jo toukokuulla, en ole huomannut esitellä uutukaista ollenkaan. Kevät ja alkukesä on ollut aikamoista häslinkiä, ykssuntoinen asia on jäänyt tekemättä. Istutin taimen nyt ainakin aluksi ruukkuun, että saan vietyä sen talveksi varastoon. En tiedä vielä, kuinka tuo lajike kestää meidän talvea. Ruukun pohjalle laitoin ruukkusoraa ja mullaksi Havu- ja rodomultaa. Taimi on kasvanut hyvin, pituutta on tullut metrin verran. Pitäisi miettiä, mihin malliin sen leikkaisi... ?


vaalea viinirypäle 'Himrod' (oikealla puolella) tänään 1.7.


Zilga viiniköynnös oli tänä kesänä todella myöhässä, luulin jo sen kylmettyneen talven aikana. Sen kuivat versot vain olivat mitään tapahtumatta kesäkuulle asti. Sumuttelimme ahkerasti kuivia oksia vedellä ja pikkuhiljaa silmut alkoivat kasvaa. Versot lähtivät alhaaltapäin kasvuun n. metrin korkeudelle asti, latva on kuivettunut. En ole uskaltanut vielä kovin paljoa kuivia oksia lyhentää, kun kasvu näyttää kuitenkin nousevan vieläkin ylöspäin. Olisi kiva tietää mikä kasvuunlähtöä viivästytti. Myyrät ovat kyllä tehneet tuhojaan tuossa kasvihuoneen ulkopuolella. Saas nähdä päästäänkö rypäleitä popsimaan tänä syksynä.