torstai 4. heinäkuuta 2013

Etupihan kukka-allas


Tämä kukka-allas tulee ensimmäisenä vastaan, kun tulee meidän pihaan. Kasvit on istutettu siihen pääosin 7 vuotta sitten. Vain pionin ja jaloakileijan olen istuttanut edelliskesänä.


Pioni 'Karl Rosenfeld'
Tämä pionin kukka on kestävä, se on kukkinut  jo viikon ajan. Eikä ole piitannut mitään vesisateista. Yöksi se sulkee terälehtensä ja aamuauringossa aukeaa uuteen päivään. Näitä voisin ostaa lisääkin.Nämä pionit kasvavat varjorikkojen, tuijien, kuunliljojen, vuorenkilpien ym. kanssa.Jalopähkämötkin ovat samassa tarhassa. Kukkatarha on L-mallinen, siihen mahtuu monenlaista kukkivaa ja ikivihreitä.

Jalopähkämön vasemmalta puolelta on nousemassa viininpunaisia ja valkoisia liljoja.  


Vuorimänty alkaa olemaan aika suuri, olisi pitänyt malttaa typistellä sitä alusta lähtien. Sen vieressä pinkkikukkainen keijuangervo, joka on myös kasvanut vähän liikaakin viime kesäisen leikkauksen jälkeen.  Jaloakileija 'Rotstern' kukki aluksi heikosti. Vaikka taivaalta on vettä tullut silloin tällöin kovaakin, ei maa ollut kastunut paljoakaan kukan juurelta. Kasvusto on niin tiheää, ettei lyhyet sateet riitä. 

Pioni Dr. Alexander Fleming kukkii takapihalla.
Pionien toisena kesänä näihin tuli 5 kukkaa. Ne ovat niin isoja, etteivät pysy pystyssä ilman tukea. Viime päivien sateet varistivat pinkit komistukset maahan.Täälä on ilmat vähän viilenneet, helteistä ei ole tietoakaan. Nyt on hyvät ilmat puuhailla puutarhassa. Meillä on muuttanut 2 vuorimäntyä, 2 pallotuijaa ja 2 pylvästuijaa eri paikkoihin.  Itse en olisi jaksanut kaivaa niitä maasta, mutta isännällä on ollut ylimääräistä energiaa. Hyvä niin :)