tiistai 16. heinäkuuta 2013

Kesäkukat

Kesäkukissa tänäkin kesänä on suosikkiväreinä punainen, valkoinen ja violetin eri sävyt. Punaisia kukkia alkoi kerääntymään ulko-oven viereen, kun mieheni valitsi puutarhamyymälästä punaisen dahlian. Hellepäivinä tuossa terassilla on tosi kuuma ja silloin dahlian kukat eivät pysy päivää paria pidempään. Pilviset ja sateiset päivät näyttää olevan sen mieleen.

Uudenquineanliisa


Dahlia

Verenpisara
 

Punainen kellomainen kukka on uusi tuttavuus, purppurapipo 'Pheni Reeda'. Se on monivuotinen, mutta en tiedä selviytyykö meidän talvesta. Kasvuvyöhykkeistä ei mainittu Plantiksen lapussa. Voisin talvettaa kukat varastossa, jos muistan viedä ne syksyllä suojaan. Yhden istutin kokeeksi kukkapenkkiin. Punalehtinen viherkasvi on viime viikon aleostoja. Nimeä en tietenkään muista. Kerro ihmeessä, jos sinä tiedät :) Ostin myös toisen samanlaisen, mutta vaalealehtisen.
 


Amppelipetunian takana kukkii pihajasmike. Pihamme on tuoksunut kuin hyvälle hajuvedelle reilun viikon ajan. Nyt jasmikkeen valkoiset kukat ovat alkaneet varista.
Harmaassa betoniruukussa kasvaa honkkarin alesta ostetut jalopelargoniat. Niiden takana hiljakseen kasvavat, siemenestä kasvattamani kesämalvikit.


Vas.lla alhaalla violetinpunainen cosmos, sitä en ole aikaisemmin kasvatellut. Pidän sen kukkien sävystä. Kaverina sillä on valkoisia neilikoita ja päivänkakkaran näköistä violetti-valkoista senettiä (kiitos Katja vinkistä !).Puutarhan terassilla on kukkien lisäksi yrttejä. Niitä on helppo napsaista siitä ruokaan.

Tämänkään kukan nimeä on huomannut katsoa, tietäisitkö mikä se on ?  Kiitollisesti sekin on kukkinut koko kesän, kunhan muistaa nyppiä usein kukkineet kukat pois.


Tämä kaksivärinen pinkki neilikka on yksi suosikkini kesäkukista. Se on niin suloinen.

Viime päivinä ei ole tuntunut yhtään kesäiseltä. Ilma muuttui sunnuntaina tosi viileäksi. Tänään aamulla oli vain 10 astetta !! Mitähän yöllä mahtaa olla ? Kasvihuoneeseen pitäisi saada jonkinmoinen lämmitin, siellä kärsii ensimmäiseksi kurkut. Siis heinäkuulla lämmittimen tarvetta, ei kivaa. Laitoin viime yöksi sinne kynttilöitä palamaan ja kaikki luukut tiukasti kiinni.