tiistai 23. heinäkuuta 2013

Kotilo siilen ruoka-apajallaVein eilen siilille kissan kuivaruokaa. Siililtä oli jäänyt syömättä muutama pala. Illalla huomasin, että siellähän on vähän pienempi otus aterioimassa. Kotilo söi niin nälkäisenä kissanruokaa, että kalan muotoinen papano heilui. Onpas sillä kovat voimat leuoissa. Parempi sen on kissanruokaa syödä kuin minun kasveja. Ehkä kotilolla ei kuitenkaan ole hampaita, kun se sai papanoon vain pienen pienen loven.  Kotilo pääsee yllätävän nopeaa liikkumaan. Kävin viemässä kameran sisälle ja kun tulin takaisin se oli liikkunut muurin reunaa pitkin puolen metrin verran. En ole vielä pyydystänyt kotiloja tontilta. Olen ajatellut, että linnut ja siilet hoitavat sen homman. Siili on päättänyt ryhtyä meidän vakivieraaksi. Se on käynyt joka päivä syömässä. Hassua kyllä keskellä päivääkin. Ostin kissojen kuivamuonaa, jota liotan vedessä ennenkuin tarjoilen sen siilille veden kera. 

Kippo kumoon ja syömään...

Maissipellossa ruoka maistuu. Jonkin ajan päästä huomasimme, että siili nukkui samassa paikassa.   Kuorsaus ja tuhina kuului maissien välistä. Minun piti käydä oikein läheltä katsomassa, että onko se kunnossa. Se raukka säpsähti, kun vahtasin sitä puolen metrin päästä. Ei ollut kiva herätys sille, kun utelias ihminen tuijotti. Hipsin äkkiä tieheni ja siili teki samoin.Kuunliljat kukkivat

Nämä kuunliljat ovat peräisin äidin puutarhasta. Otin mukaani sieltä muutaman pienen juuripaakun ja nyt ne ovat kasvaneet näin suuriksi ryhmiksi.