keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Sitrukset siirtyivät varastoon talvehtimaan

21.9.2013

Pikkusitrukset kasvoivat kesän kasvihuoneessa. Nämä 3 kpl verigreipin taimia ja 2 kpl mandariinia olen kasvattanut siemenistä. 21.9. toin sitrukset terassille, jossa ne kävivät pikaisessa pesussa vesisaavissa. Ainakin yhdessä taimessa oli vähän hämähäkinverkon näköistä ja lehdet alkoivat tästä verigreipistä kellastua. Toin kasvit ensin olohuoneeseen, mutta siellä lehdet alkoivat tippumaan kovaa vauhtia. Sisällä oli ehkä liian lämmintä. Vein sitten kaikki sitrukset varastoon.  Pitäisi ostaa jotain tuholaispuikkoja, ettei ötökät leviä muihinkin taimiin.  


Laitanpa tähän kuvan viime kevättalvelta eli 10.3.2013. Vasemmalla on vielä itämätön appelsiinipurkki, josta on uusin kuva viimeisenä tässä postauksessa. Appelsiinit kasvoivat vajaan 10 cm.n mittaisiksi kesän aikana. Tyhjän ruukun vieressä on pieni mandariini. Pyöreässä vadissa on 3 verigreippiä ja 1 mandariini niiden takana. Kun vertaa uusimpaan kuvaan, joka on yläpuolella, ovat verigreipitkin saaneet pituutta n. 10 cm kesällä. Mandariinit kasvavat hitaimmin.

10.3.2013Vasemmalla on reilu vuosi sitten ostamani Calamondin sitruspuu. Tämä hyväkäs kuivettui viime syksynä ja talven aikana ja oli täysin lehdetön kesään asti. Sitten juuresta alkoi kasvamaan kiemuraista ja piikkistä versoa. Luulen, ettei tämä ole calamondin vaan jokin muu, johon se on vartettu. En malttanut heittää piikikistä puunalkua poiskaan, katsotaan nyt mitä siitä oikein kasvaa. Sain kyllä kesällä sormeeni reiän, kun tutkin sitä lähemmin. Teräviä ovat kuin mitkäkin. Leikkasin kuvan ottamisen jälkeen kuivat oksat pois.
"Appelsiinipensas"


Laitoin viime kevättalvella aika monta appelsiininsiementä itämään ;) Siirrän niitä ensi keväänä omiin ruukkuihinsa tai sitten koko mättään isompaan ruukkuun.