maanantai 2. joulukuuta 2013

Joulumarkkinoilla


Kävimme eilen joulumarkkinoilla. Lähtiessä suunnittelin ostamani tummaa suklaata joulunpyhien herkkuhetkiin. Pusseihin kertyi kuitenkin kaikenlaista muutakin naposteltavaa. Ruokapuoli oli hyvin edustettuna näillä joulumarkkinoilla, jota en kylläkään moiti. Sitähän me yleensä markkinoilta ja messuilta haemmekin.

Valkosuklaalevy, jota on jo maisteltu... 

"meidän herkkukori"
Ruislastuja/ tikkuja; naturel, valkosipulisia, salamilla ja savuporolla maustettuja (ovat muuten hyviä valkosipulimajooneesiin dipattuina).
Kaakaokuorrutteisia manteleita.

Pläkkyrimestarin tekemiä muotteja.
Vasemmanpuoleinen muotti pisti heti silmääni. Sillä tehdään tämän joulun piparit.
Pientä omppumuotia ajattelin kokeilla omenasuklaamarmeladien tekoon, jos löydän jostain ohjeen.

Omenatryffelit ovat myös laktoosittomia, niinkuin edessä olevat gojimarjoilla koristellut suklaapatukatkin.
 
Tulista potkua...

Tämä on suurta herkkuani. Laitan sitä patongille, ruisleivälle, dippaukseen, salaattiin. Lopuksi kauhaisen vielä lusikallisen suoraan suuhun, njammm... 

kolmenmarjanmehua
Vaikka mehuja on itsekin tullut keiteltyä aikalailla, joskus on kiva maistella muutakin kuin omatekoista.

Joululahjani ;) Magnesiumgeeli pitäisi auttaa kipuihin.
Olen tässä viime aikoina kärvistellyt jos jonkinmoisten kipujen kanssa niskassa ja selässä. Hartioissa oli muutama viikko sitten tulehdus kovan kivun kera. Söin siihen viikon buranakuurin. Kipu siitä kohdin katosi, mutta huimaus jäi. Toinen on iskiastyyppinen kipu. Kokeilen nyt tätä geeliä, josko se auttaisi. 

pakuri kuivattu kuumavesiuute
Mieheni löysi tälläista heti käyttövalmista pakuriuutetta. Se liukenee samantien kuumaan ja kylmäänkin veteen. En ole aikaisemmin pakurituotteita kokeillut, koska pitkä keittoaika ei ole houkutellut. Tämä on kätevää käyttää. Ja purkissa luvataan kuivatun kuumavesiuutteen sisältävän runsaasti pakurin vaikuttavia ainesosia. Toivottavasti tästä saisin lisää vastustuskykyä, koska olen viime vuosina sairastellut turhan usein sitkeitä flunssia.

Tämä ei ole mainos, vaan omaan käyttöön ostetuista joulumarkkinatuotteista kertova postaus.