lauantai 29. maaliskuuta 2014

Arvontavoitto

Osallistuin Kauppila Oy.n facebook sivuilla olleeseen kesäkukka-arvontaan ja hipheihurraa, satuin voittamaan sen ! :D En ollut uskoa silmiäni, kun en yleensä koskaan voita mitään. Postista tuli tekstiviesti 17.40 paketin saapumisesta ja minähän kaasutin tuhatta ja sataa postikonttorille, luulin sen olevan auki vain 18.00. Ajattelin, että pakettiinhan en kasveja yöksi jätä. Hyvin kerkesin, sehän olikin auki klo 19.00 asti ;)


Taimet oli pakattu niin hyvin ja tiiviisti, etteivät varmasti päässeet heilumaan mihinkään päin. Taatusti olisivat selvinneet vaikka -30 asteen pakkasesta, jos olisi niin kylmä ollut. Jokaikinen taimi oli kääritty isoon nippuun sanomalehtiä. Lähetän pakkaajalle 10 pistettä ja papukaijamerkin !
Ja tällainen mahtava taimimäärä ja muuta tarpeellista löytyi paketista ! Arvontahan oli alunperin kesäkukka-arvonta, mutta hyötykasvifani kun olen, esitin toivomuksen josko voisin vaihtaa niihin. Se onnistui hienosti, kiitos Kauppila Oy.lle ! Tämä arvontavoitto osuin sinänsäkin nappiin, koska en ollut vielä ostanut ja laittanut tomaattien siemeniä maahan. Nyt sain vankoiksi esikasvatettuja tomaatintaimia; 3 kpl eri lajia kirsikkatomaatteja, kasvihuone-, sydän- ja paprikatomaatin alut. Olen enemmän kuin tyytyväinen. 


Muotti, jolla saa kasvatettua sydämen muotoisia kurkkuja + muottikasvatukseen sopivan kasvihuonekurkun siemeniä.


2 kpl goji-marjan alkuja;  Sweet Lifeberry ja Big Lifeberry. Hyvän kokoisia taimia.
Aitoviikuna Ficus carica Dessert King. 

Paketissa oli mukana hyvät ohjeet viikunan kasvatuksesta ja kaikista muistakin lähetetyistä kasveista.
Ajattelin istuttaa nämä goji-marjat ruukkuihin ja kasvattaa niitä kasvihuoneessa. Meillähän kasvaa ennestään 2 goji-marjapensasta ulkona, mutta niihin ei ole vielä tullut marjoja. Sain vinkin puutarhurilta, että goji-marjat kannattaisi kasvattaa lämpimässä kasvihuoneessa. Ulkona gojit kukkivat niin myöhään, ettei niihin ehdi tulla marjoja. Nyt jatkan uudella innolla gojien kasvatusta. Kyllä niistä vielä joku päivä ensimmäiset marjat saadaan.

olin vähän tohinassa, kun en huomannut etikettejä putsata...

Goji-marjat


Poutapilvi, oikealta nimeltään harsotyräkki Euphorbia hybercifolia, Pink Chocolaten taimia 3 kpl.
Näihin tulee miljoonia pieniä vaaleanpunaisia kukkia.


Poutapilvet ja lauantaiehtoon ilta-aurinko.


Ravinnetabletteja kesäistutuksiin.


Kasvihuonekurkussa oli esikasvatus vasta toukokuussa, mutta pitähän minun jo muutama siemen laittaa kasvamaan. Laitan loput sitten myöhemmin = oikeaan aikaan toukokuulla.Innolla odotan kesää, että saan laittaa ensimmäisen kurkun kasvamaan muottiin. 
Tämä on muuten hyvä idea vaikka häätarjoiluja suunnitteleville, sydämen malliset kurkut tarjoilupöydässä saavat taatusti osakseen ihastusta <3Ensi kesänä herkutellaan kirsikkatomaatteja punainen Philovita, keltainen Sungold ja vihreä Sweet green. Viimeksi mainittu on ensimmäinen kypsänä limenvihreä kirsikkatomaatti. Evita on sydämenmuotoinen ruukkutomaatti. Shirley on punainen perinteinen kasvihuonetomaatti. Se on Englannissa harrasteviljelijöiden suosituin lajike. Licobello taas paprikanomainen punainen tomaatti.Kauppilasta tuli muuten juuri uusi taimikuvasto. Sormet syyhyten tutkin heti sen. Sieltä löytyi monta mielenkiintoista uutuutta, kuten Valkokirsikka Lumikki, kasvuvyöhykkeille I-IV. Valkoisia kirsikkoja, mikä erikoisuus ! Kasvi on kotoisin Pohjois-Kiinan alueelta, jossa on pitkiäkin jaksoja yli -30 asteen pakkasia. Ja puuttuu meiltä vielä Suklaakirsikkakin. Ja nyt siellä on se pinkin kerrotuin kukin kukkiva ja hyvänmakuinen vadelma Alaskanvatukka, josta jo viime syksynä haaveilin ja, ja, ja...Koko kuvastohan on pääasiassa täynnä toinen toistaan ihanampia kukkia, mutta minähän huomaan ensin kaikki hyötykasvit. Istutuspaikkojen perustamista tiedossa...32 kommenttia:

 1. Onpa ollut uskomattoman hieno tuuri. Vautsi mitä taimia. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Emilie ! Kerrankin onni potkaisi :D

   Poista
 2. Olipa mahtava paketti! Onneksi olkoon! Nuo pyykkipojat ovat ihan mahtava idea, olen pähkäillyt ja pähkäillyt, mistä saisi tarpeeksi nimitikkuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ! Pyykkipojat ei maksakaan kuin euron/ paketti luokkaa. Ne ovat kyllä käteviä.

   Poista
 3. Onnea upeasta voitosta, Eija. Ihana palkinto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Satu, palkinto on täysin mun näköinen.

   Poista
 4. Ihan mieletön paketti!!! Onnea voitosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna ! Paketista löytyi vaikka ja mitä.

   Poista
 5. Oi johan on ollut tuuria hieno voitto Paljon onnea Eija :)

  VastaaPoista
 6. Voi että! Sullapa kävi loistava tuuri ! Onnea!

  VastaaPoista
 7. Ihana voitto! Mielenkiintoista sitten seurata, miten saat gojit viihtymään kasvihuoneessa ja viikunan kukkimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa osallistua. Se on totta, uudet kasvit antaa rutkasti lisäpotkua kasviharrastukseen.

   Poista
 8. paljon onnea, onpa sinulla nyt mahtavasti tuuria, kannattaisi varmaan lotota.. :) Melkoinen runsaudensarvi tuo palkinto, noissa riittää askaretta pidemmäksi aikaa!
  Ovitz tuolla ylempänä mietti, mistä saisi helposti nimitikkuja. Näin jossain sellaisen idean, mitä olen tänä keväänä käyttänyt. Eli nimitikuiksi valkoisia kertakäyttölusikoita, joihin kasvin nimi kirjoitetaan tussilla lusikan "pesään" ja lusikka työnnetään varsi edellä taimipurkkiin. Ei niin kauniin näköisiä kuin nuo pyykkipojat, mutta isommissa määrissä tulevat ainakin edulisemmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tullutkin mieleen, että pitäisi lotota. Voitinhan ensin sinun arpajaisissa ja nyt tämä :)
   Kertakäyttölusikat olisivat tosiaan kans käteviä ja niille ei tule paljon mitään hinnaksi.

   Poista
 9. Isot onnittelut, mikä muhkea palkinto! Huhhuh... Kyllä tuossa riittää ihmettelemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Tiina ! Paketti olikin niin iso ja raskas, että kyllä tämän flikan silmät pyöristyivät.
   Kasveja seurataan nyt alvariinsa. Viikuna on avannut jo lehtensä ja uutta lehtä pukkaa.

   Poista
 10. Onnea aivan upeasta voitosta! Kerrassaan mahtava palkinto, tuo paketti on ajatuksella koottu, hyvä Kauppila!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anski ! Tosiaan hyvä Kauppila ! Vähän mä kerroin omia toiveitanikin ;)

   Poista
 11. Vau,mahtava voitto,onnea!! Blogissani on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 12. Tässä on hyvä esimerkki hyvästä pakkaamisesta. Mainiota! Onnea voitosta, varmasti miellyttää enemmän kuin paljon... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, en ole koskaan nähnyt yhtä hyvin pakattua postipakettia. Sen vuoksi piti laittaa pakkauksestakin kuvia :) Miellyttää joo, olo on kuin lottovoittajalla :D

   Poista
 13. Hyötykasviharrastajan unelmapalkinto :)

  VastaaPoista