sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Pohjanmaan Suurmessuilla


Messupuutarhan teemana oli Vesi & Spa.Lähdimme messuille vasta sunnuntai-iltapäivällä ajatuksella, josko messupuutarhan kasveissa olisi jotain mielenkiintoista ostettavaa. Lähinnä ajattelin hedelmäpuita esim. persikkaa, kuinkas ollakaan, muttei niitä ollut. Pergolaakin olemme meille suunnittelleet, joten menimme silmäilemään rakennelmia. Pergolat ja terassit olivat myynnissä, niistä pyydettiin yhdessä (2 pergolaa, 2 terassitasoa) 2500 euroa.


Meillä menee makuasiat ristiin; itse tykkään ruosteisista harjateräsverkoista, mutta mies ei .Näistä valaistuista vesikuutioista pidimme molemmat, jopa harkitsimme ostamista. 
Tälläinen olisi hieno terassille.
Niihin sai erivärisiä valoja, messuilla oli näytillä kirkas, punainen ja sininen.

Tässä taisi olla jokin savuominaisuus.

Tässä olisi yksi vaihtoehto askelkivistä terassilta kasvihuoneelle tehtävään polkuun (sellaistakin suunnittelen).
Pikkukivetkin olivat mieleeni, pyöreäreunaista, joka ei pistelisi paljaisiin varpaisiin.
Kivimurskeet myytiin 10,-/säkki. Niissä olisi ollut hyvä alennus verrattuna kauppojen hintoihin.
Mutta laiskuus iski molempiin, ei jaksettu alkaa rehaamaan niitä autoon. Olisi pitänyt olla varmaankin oikein peräkärryt mukana.
  


Spa-osasto jäi kuvaamatta, kun kylpytynnyrit ei ole meidän juttu.
Yksi iso allas olisi pitänyt kuvata. Se oli muistaakseni 7 m pitkä, 4 m leveä ja 1,5 m syvä. Allas oli nostettu pystyasentoon. En aluksi edes hoksannut, että kattoa hipova valkoinen jätti on uima-allas. Siinä olisi allasta kerrakseen, jos olisi tilaa ja mania ;)

Taas on uusi viikko alkamassa ja kevät etenee kohinalla. Viime yön vesisade teki hyvää.
Kuulumisiin...

16 kommenttia:

 1. Pergolasta minäkin haaveilen. Ensin pitää vaan saada meidän "mestarikin" innostumaan asiasta ;O)

  Hei äsken jytkähti mieleen, että teinköhän ne sivumerkinnät tuonne yläpalkkiin gadgetin kautta..? Äsken touhuilin muuta, ja silmiini osui joku Sivut-valinta gadgetin alta. Pitäisi oikeesti kirjoittaa aina muistiin, miten mitäkin tekee.., jotta osaisi toistekin ;O)

  VastaaPoista
 2. Pergola olisi kiva, mutta jäisi kyllä noillahinnoilla ostamatta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, en huomannu kysäistä, saivatko myytyä.

   Poista
 3. Just tuollainen pergola, jossa on raudoitusverkkoa olisi kiva meidänkin pihassa. Yrittäisin kyllä tehdä itse, kun hinta tuntuu liian korkealta meille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli tosiaan aika iso terassitasokin ja toinen pienempi, niitä en kuvannut ollenkaan. Mutta olihan niillä hintaa.

   Poista
 4. Kivaa nähdä kuvia tuoltakin messuilta, kun jäi käymättä. Niin tukkoinen ja flunssainen olo, että pitää olla vaan sisätiloissa lepäilemässä. Jaksaisi taas huomenna mennä siivoushommiin.
  Tuollaisen pergolan voisi tosiaan itekin rakentaa, parruja ja verkkoa vaan kaupasta. Näin eräässä pihassa Avoimissa puutarhoissa, kun sinne oli rakennettu kaareva terassi ja siinä oli leveitä "pylväitä" verkosta ja parruista ja niissä kasvoi humalaa tai villiviiniä. Se oli upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikaista paranemista ! Joo, parasta se on suunnitella just omalle pihalle sopiva. Mutta aina valmiskin vaihtoehto kiinnostaa, pääsis paljon helpommalla ;)

   Poista
 5. Kiitos mielenkiintoisesta messukatsauksesta.Hienoja kuvia.

  VastaaPoista
 6. Hienoja kuvia messuilta Kiitos jakamisesta:)

  VastaaPoista
 7. Jännä vesiaihe ! Ihan aidossa ympäristössä se voisikin olla tosi huikea.
  "Sumuoiminaisuus" lienee nimeltää usvalaite. Meillä on sellainen suihkualtaassa, mutta käytämme sitä aika harvoin. Hämärtyvässä kesäillassa se kieltämättä on veikeän näköistä ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä se taisi olla tuo savu/sumu oikealta nimeltään usvaa ;)

   Poista
 8. Kauniita kuvia,etenkin nuo tulppaanit tuossa harjateräsverkossa :)
  Huh! Mitä hintoja pergoloilla 8o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, tulppaaniseinämät olivat kauniita. Kovan työn olivat tehneet, kun jokainen tuppaani oli pienessä lasipullossa.

   Poista
 9. Onpas messuilla ollut paljon nähtävää!

  VastaaPoista