lauantai 1. helmikuuta 2014

Kaffilla Katjan tykönä

KAHVITTELUASain Katjalta Viher- ja käsityöpiiperrystä blogista kutsun kaffeepöytään, kiitos mikä ettei :) Tuore kaffi makoisan leivonnaisen sekä mukavan juttuseuran kera kelpaa kyllä aina.


Tässä vastauksia pöydässä esitettyihin kysymyksiin. Katsellaan  niiden lomassa muutamia kesäkuvia.


Kahvikutsujen ideahan on seuraava; 
" Määrätynlainen uteliaisuus on johtanut meidät bloggaamaan, Liittyi se sitten ympäristöön, luontoon tai maailmanmenoon, omaan elämäämme, harrastuksiimme tai lemmikkeihimme. Monipuolisuus on valttia blogeissa! 


Kysymyksiä, mitkä saattavat useinkin tulla esille kahvikupposen ääressä, ystävän kanssa keskustellessa. 

Otappa itsekin kysymykset mukaasi, jos et ole niihin vielä vastaillut.

1.Mikä on sisustustyylisi?
Sisustustyylini on vaihdellut vuosien mittaan. Olen luonteeltani sellainen, että haluan kokeilla erilaisia tyylejä, värejä ja materiaaleja. Kodistani on löytynyt tähän mennessä erilaisia väriyhdistelmiä;
- pehmeitä pastellin sävyjä
- kovaa musta-valkoisuutta
- lämpimiä värejä; keltainen-ruskea ja luonnonvalkoinen-sininen yhdistelmät
- viininpunaista & tummanvihreää
- violettia

Tällä hetkellä kotimme on sekoitus perinteistä ja modernia. Tätä edellisessä kodissa oli vaaleankeltaista ja ruskeaa ja lämpimät kirsikan sävyt huonekaluissa. Nykyiseen kotiin en halunnut mitään lämmintä sävyä. Meillä on vaaleanharmaat seinät, vaaleat saarni-/ laattalaattiat, valkoiset ja haapaiset kalusteet. Laatoissa valkoista ja tummanharmaata sekä hiekanvaaleaa. Verhoilla ja matoilla muuttelen värimaailmaa vuodenaikojen mukaan. Nyt on punaisia, pähkinänruskeita, ja hiekanvaaleita mattoja. Samoja värejä löytyy verhoistakin. Keväällä muutan punaisen värin tilalle limenvihreän tai turkoosin sävyjä sekä valkoista.

2. Mihin huoneeseen olet panostanut eniten?
Kun rakensimme, mietin tosi paljon ja tarkasti kaikkia huoneita. Mutta jotenkin tuntuu, että siihen sisustus jämähtikin. Tai sitten värit ovat niin neutraaleja, ettei niihin pysty edes kyllästymään. Keittiöön olen varmaankin panostanut eniten ja miksei olkkariinkin (tai siis yhtä vähän). Mielessä on ollut jo muutaman vuoden muuttaa sisustusta taas lämpimiin sävyihin. Inspiraatiota odotellessa.. Tarvitsisin varmaankin ammattilaisen avuksi, joka näyttäisi, mitkä sävyt sopivat yhteen. 3. Mihin käyttäisit paljon rahaa ilman huonoa omaatuntoa?
Puutarhaan tietenkin; kasveihin, uusien istutusalueiden perustamiseen, uuteen kasvihuoneeseen, terassin kattamiseenJa siihen sisustuksen viimeistelyyn ja osaksi uusintaankin.

4. Mihin käytät paljon rahaa?
Eipä ole millä mässätä :o 

5. Mistä onnesta unelmoit?
Että elämä olisi tasapainoista ja onnellista vailla huolen häivää. 


6. Mikä olisi mielestäsi huonoin onni?
Vastoinkäymisiä on ollut mielestäni aivan tarpeeksi etten välitä lisää miettiä. 

7. Missä asiassa olet tunnollisin?
Työt pyrin hoitamaan tunnollisesti.
Kotona osaan kyllä lötkötellä tv.n ääressä tai koneella tunti kaupalla. Eikä pahemmin vaivaa vaikka villahiiret juoksevat nurkasta toiseen.

8. Minkä inhimillisen virheen annat helpoiten anteeksi?

Liikenteessä ymmärrän inhimillisen virheen, jos joku vahingossa sählää. 

9. Mikä on naisen parhain ominaisuus?
Positiivisuus.

10. Mikä on miehen parhain ominaisuus? 
Antaa toiselle tilaa. 


Uimakeleihin on aikaa vielä..viitisen kuukautta. Nykyhetkeen palatakseni, kävin tänään hiihtämässä. Täällä satoi viime yönä lunta kymmenisen senttiä. Nyt on kasveilla kunnon suojakerros. Viime viikolla oli kovia pakkasia, jopa -20 useana päivänä. Saapi nähdä, miten uudet istutukset selvisivät pakkasjaksosta. Aprikoosikin siellä ulkona värjöttelee, kun viime keväänä puhkesi tähän aikaan kukkaan.